mpakogianni_thessaloniki_3Για την Ντόρα Μπακογιάννη, πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, αυτοί που κινούνται εναντίον βουλευτών, τους προπηλακίζουν ή τυπώνουν αφίσες με τις φωτογραφίες τους και την επιγραφή “Καταζητείται”, είναι… μερικώς οργανωμένοι. Αυτό υποστήριξε σε συνέντευξη τύπου, στη Θεσσαλονίκη. >>>

 

“Δεν πιστεύω ότι πρόκειται περί αυθόρμητων πολιτών. Αυτοί οι οποίοι αποδοκιμάζουν οργανωμένα σε 80 διαφορετικά μέρη τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ή μπαίνουν στον κόπο να τυπώσουν αφίσες με τα πρόσωπα των βουλευτών για να γράφουν από πάνω”wanted” ή “dead or alive” ή οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί, θεωρώ ότι μερικώς είναι οργανωμένο. Επειδή στη δημοκρατία όλοι γνωριζόμαστε και υπάρχουν πάρα πολύ σαφείς τρόποι να ξεκαθαρίσει κανείς τη θέση του αντί να μπουρδολογεί, αν πχ αναγνωρίσω στέλεχος της Δημοκρατικής Συμμαχίας το οποίο βρίσκεται μπροστάρης σε προπηλακισμό συναδέλφου βουλευτή οποιουδήποτε κόμματος, την ίδια ώρα θα απομακρυνθεί”, τόνισε.

Η κ. Μπακογιάννη εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη σύσταση διακομματικής επιτροπής, από τον πρωθυπουργό, μετά την επιστολή της προς τον κ. Παπανδρέου, για το θέμα. “Αλίμονο αν μπούμε σε λογικές του χθες, της προδικτατορικής περιόδου της Ελλάδας”, τόνισε.

Όσο για το αν ανησυχεί η ίδια ότι θα γίνει στόχος, απάντησε αρνητικά: “Δεν φοβήθηκα τη 17Ν που όπως ξέρετε έχω υπάρξει θύμα απόπειρας δολοφονίας. Δεν έχω φοβηθεί ποτέ τον κόσμο. Διότι αν φοβόμουν τον κόσμο δεν θα έκανα τη δουλειά που τώρα κάνω. Για να είμαι και απολύτως ειλικρινής δεν μου έτυχε μέχρι στιγμής. Μπορεί να μου τύχει αύριο. Αλλά δεν μου έτυχε ποτέ και πουθενά προπηλακισμός. Και σήμερα που ήμουν στα γραφεία του ΟΑΕΔ, που υπήρχε πολύς κόσμος, απελπισμένος κόσμος, διότι αυτός που είναι στον ΟΑΕΔ είναι άνεργος, είναι κατ’ εξοχήν απελπισμένος άνθρωπος, όσοι ήσασταν παρόντες είδατε τον τρόπο με τον οποίο με αντιμετώπισαν. Δεν μου έτυχε, δεν αποκλείω να μου τύχει αύριο το πρωί, αλλά ένας πολιτικός ο οποίος φοβάται και δεν μπορεί να βγει στον κόσμο, νομίζω ότι θα πρέπει να αναγνωρίσει ότι ήρθε η ώρα να πάει σπίτι του”, κατέληξε.