Για σήμερα, Τρίτη 12 Ιουλίου 2011, είναι προγραμματισμένες να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις: >>>

 

* Προβλήματα υδροδότησης θα σημειωθούν σήμερα στο δήμο Νεάπολης-Συκεών. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΥΑΘ από τις 08:00 π.μ. έως τις 17:00 μ.μ. θα γίνουν εργασίες λόγω κατασκευής δικτύου στην οδό Επταπυργίου στο δήμο Νεάπολης - Συκεών. Θα παρουσιαστούν προβλήματα υδροδότησης στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Ανθέων - Παπανδρέου - Επταπυργίου και σε όλες τις παρακείμενες σε αυτές οδούς του δήμου Νεάπολης- Συκεών.

* Μέχρι αύριο, 13 Ιουλίου, θα διαρκέσουν οι προεγγραφές στο πρόγραμμα "παιδί και θάλασσα" που  διοργανώνει ο δήμος Ωραιοκάστρου. Μπορούν να συμμετέχουν παιδιά που έχουν τελειώσει την Γ'  δημοτικού έως  και παιδιά που έχουν τελειώσει την Β' γυμνασίου. Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι: υπεύθυνη δήλωση του γονέα και ιατρική βεβαίωση από παιδίατρο ή παθολόγο. Το κόστος συμμετοχής είναι 40 ευρώ για ένα παιδί και 20 ευρώ για το 2ο, 3ο κοκ. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί από τις 18 ως 29 Ιουλίου στην παραλία του Αγίου Παύλου.

* Σε δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων προχωρά σήμερα το ελληνικό δημόσιο, σε άυλη μορφή, συνολικού ποσού 1.250 εκατ. ευρώ, λήξης 13 Ιανουαρίου 2012. Η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011 (Τ+3).

* Επίσημη επίσκεψη στα Παλαιστινιακά Εδάφη- μετά το Ισραήλ- θα πραγματοποιήσει σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Μαίη, μετά από πρόσκληση του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς.

* Αρχίζει σήμερα το πρόγραμμα των θαλάσσιων περιηγήσεων και επισκέψεων στη νησίδα της Σούδας (Κρήτη) που βρίσκεσται στην είσοδο του λιμανιού.

* Στις 11 π.μ., ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης θα επισκεφθεί το 72ο Δημοτικό Σχολείο  (Πόντου 40,  περιοχή Ι.Ν. Αγ. Θεράποντα) 4η Δημοτική Κοινότητα, όπου λειτουργεί το πρόγραμμα της «Δημιουργικής Απασχόλησης» μαθητών του δήμου Θεσσαλονίκης για εργαζόμενες μητέρες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

* Στις 12 το μεσημέρι στη Βουλή, συνεδριάζει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, το υπουργικό συμβούλιο.

* Στις 6 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του κόμματος, προκειμένου οι βουλευτές -μέλη του να ενημερωθούν από τον υπουργό, Κώστα Σκανδαλίδη, για το νομοσχέδιο σχετικά με τους γεωργικούς συνεταιρισμούς.

* Στις 6.30 μ.μ., στο πλαίσιο της Nanotexnology 2011 σήμερα αρχίζει το 8o Διεθνές Συνέδριο Νανοεπιστημών και Νανοτεχνολογίας, με παράλληλες επιστημονικές συζητήσεις για τα φωτοβολταϊκά τρίτης γενιάς και τη Νανοϊατρική και έκθεση προϊόντων νανοτεχνολογίας.

* Στις 7 μ.μ., η αυλαία της «Καλοκαιρινής Πλατείας» ανοίγει σήμερα στην Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού με την «Ημέρα δεξιοτεχνίας ποδηλάτου», από το τμήμα Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Καλαμαριάς.

* Στις 8 μ.μ., η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης οργανώνει στο Άγαλμα Βενιζέλου εκδήλωση αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης, με αίτημα την αναγνώριση ανεξάρτητου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους.

* Στις 8:30 μ.μ η προγραμματισμένη λαϊκή συνέλευση των "Αγανακτισμένων" της Πλατείας Δημοκρατίας.