Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης θα αποφασίσει για το αν ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Θεσσαλονίκης, Θ. Αθανάσαρος, θα αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ή άνευ αυτών. Σήμερα, ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ευάγ. Μαδεμλής και ο β' ειδικός ανακριτής διαφώνησαν και ...η υπόθεση παραπέμφθηκε στο Συμβούλιο. Ο εισαγγελέας έκρινε ότι ο κ. Αθανάσαρος έπρεπε να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους κι ο ανακριτής θεωρούσε ότι δεν υπήρχε ανάγκη επιβολής περιοριστικών μέτρων.
Ο κ. Αθανάσαρος ήταν ο μοναδικός που κατέθεσε για την υπόθεση της κατάχρησης από το Ταμαείο της Παγίας Προκαταβολής του δήμου Θεσσαλονίκης. Κατά την απολογία του, μέσω υπομνήματος, αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση. Στο απολογητικό υπόμνημα υποστηρίζει ότι «ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, εκ των αρμοδιοτήτων του, δεν εμπλέκεται από το Νόμο σε κανένα στάδιο της διαχείρισης της Παγίας». Αναφέρει πως, για το θέμα αυτό υπεύθυνοι είναι η Λογιστική Υπηρεσία του δήμου και τη Δημαρχιακή Επιτροπή. 
Οι υπόλοιποι 20 κατηγορούμενοι ανάμεσά τους ο τέως δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, δύο πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών, ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας- έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν κατά περίπτωση από τις 29 Αυγούστου έως τις 7 Σεπτεμβρίου.
Για την υπόθεση κλήθηκε να απολογηθεί και ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου, Μιχάλης Λεμούσιας. Του είχαν φορέσει χειροπέδες και ήταν εμφανώς καταβεβλημένος.
Η διαδικασία κατά δυο (υπάλληλος και πρώην αντιδήμαρχος) έχει ανασταλεί λόγω θανάτου.