kokaini_kolombia_skopia_20110730_01Την εξάρθρωση διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε στην Ελλάδα, στα Σκόπια και στη Σερβία κι εμπορεύονταν κοκαΐνη από την Κολομβία, που την έφερναν κρυμμένη σε σωλήνες μηχανημάτων, ανακοίνωσαν οι ελληνικές αρχές, οι οποίες …

προχώρησαν στη σύλληψη τριών Eλλήνων υπηκόων, κατοίκων Φλώρινας.

Οι συλλήψεις έγιναν προχθές και σήμερα η αστυνομία προχώρησε στις επίσημες ανακοινώσεις, καθώς ξετύλιξε το κουβάρι που οδήγησε στη σύλληψη των τριών, στη Φλώρινα.

Η οργάνωση επιχείρησε να μεταφέρει, μέσω του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, κοκαΐνη βάρους 123 κιλών με εμπορευματοκιβώτιο, προερχόμενο από την Βολιβία και με αρχικό προορισμό τα Σκόπια.

Ειδικότερα, περί τα μέσα Μαΐου 2011, το Σ.Δ.Ο.Ε έλαβε την πληροφορία ότι ένα εμπορευματοκιβώτιο, προερχόμενο από τη Βολιβία και με πιθανό προορισμό τα Σκόπια, περιείχε μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης.

Στις 19-6-2011 εντοπίσθηκε το ύποπτο εμπορευματοκιβώτιο το οποίο αφίχθηκε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης με φορτίο γεωργικών μηχανημάτων.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες υπαλλήλων του Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. Αττικής, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδ/νσης Δίωξης Ναρκωτικών της Θεσσαλονίκης καθώς και υπαλλήλων του αντίστοιχου Τμήματος του Σ.Δ.Ο.Ε Π.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας και του Β' Τελωνείου Θεσσαλονίκης, εντοπίσθηκε στο εσωτερικό μέρος δύο στροφάλων των προαναφερθέντων μηχανημάτων ποσότητα κοκαΐνης βάρους 123 κιλών περίπου.

Από τη συνεργασία με αλλοδαπές Διωκτικές Αρχές, καθώς και από άλλες αξιοποιήσιμες πληροφορίες, προέκυψε η εμπλοκή δύο Ελλήνων υπηκόων, κατοίκων Φλώρινας, ο ένας εκ των οποίων είναι διευθυντής καταστήματος τράπεζας στην Φλώρινα και ο άλλος τελωνειακός υπάλληλος σε συνοριακό Τελωνείο.

kokaini_kolombia_skopia_20110730_02

Οι προαναφερθέντες είχαν αναλάβει να διερευνήσουν, για λογαριασμό της εγκληματικής οργάνωσης, τον τρόπο μεταφοράς του εμπορευματοκιβωτίου από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης προς τη Π.Γ.Δ.Μ. και στη συνέχεια στη Σερβία, καθώς και το κατά πόσο αυτό ήταν επιτηρούμενο από τις Διωκτικές Αρχές.

Μετά από ανταλλαγή πληροφοριών με τις Διωκτικές Αρχές της Σερβίας και της Π.Γ.Δ.Μ. συνελήφθησαν τις προηγούμενες μέρες πέντε μέλη της εγκληματικής οργάνωσης στη Σερβία και τέσσερα μέλη στη Π.Γ.Δ.Μ.

Τις πρωινές ώρες της 29-7-2011, από υπαλλήλους του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε Π.Δ. Αττικής, αστυνομικούς της Υποδ/νσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, λιμενικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας, με την συνδρομή αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλωρίνης, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν και οι προαναφερθέντες Έλληνες υπήκοοι.