kastanidis_01Καλά… διαβασμένος αποδείχτηκε, πριν από λίγο, ο υπουργός Εσωτερικών Χ. Καστανίδης. Όταν ρωτήθηκε, από τον Ν. Χατζηνικολάου, για τα κρούσματα βίας κατά βουλευτών, μίλησε για “σιτιζόμενους από ΜΜΕ” που παρακινούν τους προπηλακισμούς και κατέληξε: “Η βία είναι το πολτικό καταφύγιο των αποτυχημένων”. >>>

 

Ο κ. Καστανίδης, όταν ρωτήθηκε για το αν πιστεύει ότι τα επεισόδια τα παρακινούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως πολλές φορές έχει ειπωθεί από πλευράς ΠΑΣΟΚ, απάντησε: “Η δημόσια συζήτηση πολλές φορές εκτρέπεται από τον πυρήνα του ζητήματος. Δε με ενδιαφέρει να ζητήσω την πολιτική ταυτότητα όσων προπηλακίζουν. Με ενδιαφέρει το φαινόμενο βίας κατά πολιτικών, ή και πολιτών, που παροτρύνεται από κάποιους”.

Όταν του επεσήμαναν ότι πριν μερικές ημέρες ασκήθηκε βία, από την αστυνομία και κατά πολιτών, παραδέχτηκε: “Βεβαίως ασκήθηκε βία κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Υπήρξε, όμως, και μια υπερχειλίζουσα φασίζουσα περίπτωση: Περνούσε κάποιος ανθρωπάκος, που δεν είχε σχέση με κανέναν, φώναξαν ‘αυτός είναι μπάτσος’, τον κυνήγησαν και τον χτύπησαν. Αυτά είναι φαινόμενα αντιδημοκρατικής πολιτικής. Είναι ακρωτηριασμός της ελευθερίας και αμφισβήτηση των δημοκρατικών θεσμών. Όσες φορές υπήρξε καλλιέργεια κλίματος αντιδημοκρατισμού, δεν άργησε να έρθει και η πολιτική εκτροπή. Οι συμπολίτες μας στα όρια της πείνας δε βιαιοπραγούν. Βιαιοπραγούν άλλοι, άνθρωποι που κατέχουν και φοβούνται μη χάσουν”.