Απίστευτο! Μία μέρα πριν την κρίσιμη Τετάρτη, όπου η Πολιτική Προστασία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για επικινδυνότητα δασικής πυρκαγιάς σε διάφορες περιοχές της χώρας, η γενική γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, με έγγραφό της, καλεί τους ΟΤΑ και τις δασικές υπηρεσίες να... συνεργαστούν για τα έργα που πρέπει να υλοποιηθούν για να θωρακιστεί αντιπυρικά η χώρα!
Διαβάστε τι γράφει το έγγραφο:
Η Γενική Διεύθυνση Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης στην προσπάθειά για αποτελεσματικότερη συνεργασία με τους Ο.Τ.Α. της περιοχής της και στην κατεύθυνση της καλύτερης προστασίας των δασών και δασικών εκτάσεων, λαμβάνοντας υπόψη και την υπ΄αριθμ. 22666/23-6-2011 Απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης , με την οποία έγινε κατανομή πιστώσεων στους Δήμους και Συνδέσμους της χώρας, μετά από σχετική εντολή του γενικού γραμματέα της Α.Δ.Μ-Θ κ. Θύμιου Σώκου απέστειλε έγγραφο με το οποίο παρείχε οδηγίες προς τις Δασικές Υπηρεσίες προκειμένου να συνεργαστούν με τους Ο.Τ.Α, έτσι ώστε να γίνει καλύτερη αξιοποίηση των πιστώσεων. 
Προς την κατεύθυνση της κοινής δράσης με τους Ο.Τ.Α οι Δασικές Υπηρεσίες θα έλθουν σε επαφή με τις κατά τόπους Δημοτικές Αρχές, με σκοπό την ενημέρωση τους σχετικά με τα έργα που υλοποιούνται ή σχεδιάζονται να υλοποιηθούν από τις Δασικές Υπηρεσίες και να ενημερωθούν για τις δράσεις των Δήμων, ώστε να επιτευχθεί η κατά το δυνατόν βέλτιστη ρύθμιση του κατά χώρο και αναγκαίων προς υλοποίηση έργων και εργασιών με σκοπό τη βέλτιστη αντιπυρική θωράκιση των περιοχών.
Μπορεί να κάνουμε και λάθος, αλλά λέμε τώρα, μήπως οι υπηρεσίες έπρεπε να ΄χουν συνεννοηθεί κοντά στο Μάιο; Μήπως οι οδηγίες του γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης έπρεπε να ΄χουν σταλεί τον Απρίλιο; Μήπως τα έργα έπρεπε να ΄χουν περατωθεί -άντε- τον Ιούνιο; Εδώ, σε 40 μέρες, θα ΄ρθουν τα... πρωτοβρόχια. Κι εμείς μιλάμε ακόμη για αντιπυρική θωράκιση;
Εκτός κι αν το έγγραφο αφορά την αντιπυρική περίοδο του 2012, οπότε πρέπει να επαινέσουμε τις αρμόδιες υπηρεσίες, που εφαρμόζουν τόσο πετυχημένα την παροιμία: "Κάλλιο γαϊδουρόδενε, παρά γαϊδουρογύρευε"...

Π.Σ.