kipros_ekrixi_stratopedo_20110713_03Εγκεφαλικά νεκρός θεωρείταί, πλέον, ο 19χρονος Αντώνης Χαραλάμπους, άλλος ένας από τα θύματα της φονικής έκρηξης στη  Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», στο Μαρί της Κύπρου. Νοσηλευόταν από προχθές στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. >>>

 

Με τον 19χρονο, ουσιαστικά οι νεκροί από την τραγωδία ανέρχονται στους 13…

Σύμφωνα με ιατρικό ανακοινωθέν, «σήμερα το πρωί διενεργήθηκε εξειδικευμένη απεικονιστική εξέταση, με την οποία επιβεβαιώθηκε η διάγνωση του εγκεφαλικού θανάτου. Η ανακοίνωση του θανάτου έγινε στους οικείους του ασθενούς σήμερα το απόγευμα από ομάδα θεραπόντων ιατρών και ψυχολόγων», προσθέτει η ανακοίνωση.

Το πρωί έγινε η κηδεία του προαχθέντος, μετά θάνατον σε Πλοίαρχο, Λάμπρου Λάμπρου, Διοικητή της ναυτικής βάσης «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, ο οποίος έχασε την ζωή του στη φονική έκρηξη της Δευτέρας. Παρόντες στην νεκρώσιμο ακολουθία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Κοντού, στην Λάρνακα, η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του τόπου.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εκπροσώπησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου. Όμως το πλήθος δεν ήθελε ένα τέτοιο στεφάνι ντροπή όπως είπαν. Όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πήγε να καταθέσει το στεφάνι το πλήθος φώναζε “παραιτηθείτε”!

“Θέλω το γιό μου» επαναλάμβανε η μάνα του Πυροσβέστη Αδάμου Αδάμου και ο θρήνος της λύγισε και τον πλέον ψύχραιμο στην εκκλησία του Αγίου Επιφανίου στο Αλεθρικό της Επαρχίας Λάρνακας όπου κηδεύτηκε με τις δέουσες τιμές ακόμα ένας αδικοχαμένος νέος. 

Στις 10:00 το πρωί, τελέστηκε και η κηδεία του προαχθέντος, μετά θάνατον σε λοχία, Παναγιώτη Θεοφίλου από τον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου Αλαμάνου, στην Ορμήδεια.