"Αντιτιθέμεθα απολύτως στο να μετακινηθεί η ΔΕΘ στη Σίνδο"! Αυτό (ξανα)είπε, πριν από λίγο, στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης. Αμφισβήτησε την κυβερνητική πρόθεση να μετεγκατασταθεί η Διεθνής έκθεση στη Σίνδο και είπε, επί λέξη: 


"Δεν ξέρω τι λέει η κυβερνητική γραμμή. Εγώ δεν ξέρω να υπάρχει καμία ειλημμένη απόφαση. Θυμάμαι τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, που είπε 'θα το εξετάσουμε το θέμα'". 
Ο κ. Μπουράτης είπε ότι γνωρίζει πως υπάρχει διαγωνισμός σε εξέλιξη για την ανεύρεση συμβούλου για τη χωροθέτηση της ΔΕΘ. Και πρόσθεσε: "Οι εκθέσεις παγκοσμίως έχουν αλλάξει μορφή. Αν ήταν να φιλοξενηθεί στη Σίνδο η EXPO, δε θα είχαμε αντίρρηση. Άλλο, όμως, EXPO(σ.σ. η Διεθνής Έκθεση Εμπορίου την οποία είχε διεκδικήσει ανεπιτυχώς ο δήμος Θεσσαλονίκης για να τη διοργανώσει το 2010), άλλο ΔΕΘ. Και την EXPO τη χάσαμε".
Για το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, αυτό που έχει ανάγκη η Θεσσαλονίκη είναι ένα business center, "ένα μεγάλο συνεδριακό κέντρο. Τα συνεδριακά κέντρα της Θεσσαλονίκης είναι έως για γέλια και οι καλύτεροι χώροι με εύκολη πρόσβαση και ξενοδοχεία είναι προς τα δυτικά -γι αυτό κι εμείς προτείναμε το χώρο Λαχανοκήπων- και να υποστηρίζεται από μεγάλο logistic center. Αυτό είναι το δικό μας όνειρο για τη μετεξέλιξη της ΔΕΘ", πρόσθεσε.
Για τον κ. Μπουτάρη "το πρόβλημα δεν είναι ο χώρος. Ο υπάρχων χώρος είναι κομμάτι της πόλης και διεκδικούμε τη ΔΕΘ, το οικόπεδο του Γ ΣΣ, του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου και την Αγία Φωτεινή να ενταχθούν στη ζωή της πόλης". 
Όσο για την άποψη του δημάρχου Θεσσαλονίκης για τους εκθεσιακούς φορείς; "Πρέπει να υπάρχει ένας φορέας για να διαχειρίζεται εκθεσιακές δραστηριότητες. Αυτά περί εθνικού εκθεσιακού φορέα τα ακούω βερεσέ, γιατί οι άλλες εκθέσεις που γίνονται, έχουν μεγαλύτεροι αντίκτυπο". Όσο για τους διοικούντες τη ΔΕΘ, είπε: "Προσπαθούν, αλλά φοβάμαι ότι τζάμπα πολεμάνε..."