Για σήμερα Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:


* Σήμερα στο Παρίσι συναντώνται οι επικεφαλής των μεγαλύτερων τραπεζών της Ευρώπης προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της χρηματοδότησης της Ελλάδας και από ιδιώτες.

* Συνέρχεται σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 154ης Συνοδικής Περιόδου, για να ασχοληθεί με υπηρεσιακά θέματα.

* Στο Βερολίνο μεταβαίνει σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, όπου έχει προγραμματισμένο δείπνο εργασίας με τον Γερμανό ομόλογό του, υπουργό Οικονομικών, Βόλφανγκ Σόϊμπλε.

* Στο Βελιγράδι θα βρίσκεται από σήμερα 6 έως τις 10 Ιουλίου η ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία της Κ.Σ. του ΟΑΣΕ, προκειμένου να λάβει μέρος στις εργασίες της 20ής ετήσιας συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ. Η αντιπροσωπεία αποτελείται από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Πέτρο Ευθυμίου, Ιωσήφ Βαλυράκη και Κατερίνα Μπατζελή, τον βουλευτή της ΝΔ Χρήστο Ζώη και τον βουλευτή του ΛΑΟΣ Μαυρουδή Βορίδη.

* Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται σήμερα η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, στο πλαίσιο των επαφών και των συναντήσεων με φορείς και πολίτες. Η κ. Μπακογιάννη στις 10:45 π.μ. θα συναντηθεί με τον αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολο Τζιτζικώστα στην έδρα της Περιφέρειας, στις 11:30 π.μ. θα επισκεφθεί την Περιφερειακή Διεύθυνση του ΟΑΕΔ Στις 5 μ.μ. θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο "Electra Palace". Στις 5:30 μ.μ. θα συναντηθεί με τα μέλη της ομάδας πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Τέλος στις 7:30 μ.μ. θα συναντηθεί με τα μέλη του forum για την Ελλάδα.

* Ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 30 Αυγούστου, το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Αρκαδικό Χωριό (απέχει 55 χλμ. από την Τρίπολη), που βρίσκεται στα παράλια της Κυνουρίας, με θέα τον Αργολικό Κόλπο.

* Στις 9 π.μ. στην έδρα της Ιεράς Συνόδου, στη Μονή Πετράκη, συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονμομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο, με αντικείμενο τα θέματα σχέσεων κράτους και εκκλησίας, από πλευράς του υπουργείου Οικονομικών και κυρίως η αναζήτηση τρόπων για την ενεργό συμμετοχή της εκκλησίας στην αντιμετώπιση της κρίσης.

* Στις 9:30 π.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22), συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, προκειμένου οι βουλευτές να ενημερωθούν από την αρμόδια υπουργό, Αννα Διαμαντοπούλου, σχετικά με το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

* Στις 10 π.μ. στην ολομέλεια της Βουλής αρχίζει η συζήτηση σχεδίων-νόμων.

- Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού

1. Μόνη συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: "Κύρωση της Πολιτιστικής Συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της κυβέρνησης της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ". Εισηγητές: Ιωάννης Βούρος και Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη.

2. Μόνη συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: "Κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης για συνεργασία στον τουρισμό μεταξύ της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης του Κράτους του Κατάρ". Εισηγητές: Αριάδνη Αγάτσα και Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη.

- Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

3. Μόνη συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: "Κύρωση του αναθεωρημένου Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας".

* Στις 11:30 π.μ. στη Βουλή, συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή.

* Στις 11:30 π.μ. στη συμβολή του πεζόδρομου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και της Λεωφόρου Αμαλίας τα εγκαίνια του Info-Point, του νέου σημείου πληροφόρησης πολιτών του Δήμου Αθηναίων και της Εταιρείας Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης Αθηνών.

* Στις 12 το μεσημέρι στη Βουλή, συνεδριάζει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, το υπουργικό συμβούλιο.

* Στη 1 μ.μ. στο αμφιθέατρο "Μεγάρου Διοικητού Θεόδωρου Β. Καρατζά" (Αιόλου 82-84), εκδήλωση της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών για την παρουσίαση του συλλογικού τόμου με τίτλο: "Η διεθνής κρίση, η κρίση στην Ευρωζώνη και το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα".

* Στη 1:30 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, συνάντηση του προέδρου του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά, με την υπουργό Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Αννα Διαμαντοπούλου, η οποία ζήτησε να τον ενημερώσει για το σχέδιο νόμου-πλαισίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

* Στις 2 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο ο προέδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί το διοικητικό συμβούλιο της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών.

* Στις 2 μ.μ. έως τις 10 μ.μ. στο Capsis Conference Centre (Πάρνωνος 10, Μαρούσι), εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα "6 THINKING HATS-Για αποτελεσματικά meetings, σεμινάριο πιστοποιημένο από την de Bono Thinking Systems. Το σεμινάριο στοχεύει να διδάξει την "παράλληλη σκέψη" ως πιο παραγωγική από την αντιπαράθεση και την επιχειρηματολογία που συχνά οδηγεί σε προσωπικές αντιδικίες, σε καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων, σε διατάραξη του ομαδικού πνεύματος και σε επικράτηση όχι της καλύτερης ιδέας αλλά της γνώμης του ισχυρότερου. Περισσότερες πληροφορίες στο www.projectyou.gr

* Στις 3 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22), συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου οι βουλευτές-μέλη του να ενημερωθούν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

* Στις 5 π.μ. η έναρξη της 24ωρης απεργίας των ιδιοκτητών ταξί, οι οποίοι αντιδρούν στην απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.

* Στις 7 μ.μ. στο καφέ Τεχνόπολις στο Γκάζι θα βρίσκονται οι δύο ταξιδιώτες που κάνουν τον γύρο του κόσμου με ηλεκτρικό ποδήλατο, ο Ισπανός Guim Valls Teruel και η Βιετναμέζα σύζυγός του, Thuy Anh Nguyen. Οι δυο τους ξεκίνησαν από την Κίνα και έχουν διανύσει περισσότερα από 18.000 χλμ. Επόμενοι σταθμοί τους μετά την Ελλάδα είναι η Ιταλία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Λατινική Αμερική. Οι ταξιδιώτες θα μιλήσουν για τις εμπειρίες τους και θα κάνουν επίδειξη των υβριδικών ποδηλάτων τους.

* Στις 8 μ.μ. στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος) η έναρξη του 25ου Φεστιβάλ Οινιάδων, που διοργανώνει ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

* Στις 9 μ.μ. ματαιώνεται η προγραμματισμένη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Αμαρουσίου που θα πραγματοποιείτο στην πλατεία Γαρδέλη της πόλης.