"Ελπιδοφόρα σημάδια" για την ανοδική πορεία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, είναι, για τον νέο πρόεδρο του δ.σ. του Φεστιβάλ, Γιάννη Μπουτάρη, η παρουσία ανθρώπων που απολαμβάνουν διεθνούς καταξίωσης. Αυτό υπογράμμισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μετά την ανάθεση σε αυτόν, από το υπουργείο Πολιτισμού, της προεδρίας του δ.σ. 
«Η ανάθεση της προεδρίας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο πρόσωπό μου, ως Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, σηματοδοτεί τη βούληση του Υπουργείου Πολιτισμού, ώστε ο σημαντικός αυτός φορέας και θεσμός της πόλης να συνεισφέρει ουσιαστικά στην ανάπτυξη ενός σημαντικού τομέα πολιτισμικής και οικονομικής δραστηριότητας, όπως αυτός μπορεί να εκφραστεί από το σημαντικό τοπικό δυναμικό του χώρου του Κινηματογράφου, μέσα από την ενεργό εμπλοκή του Δήμου Θεσσαλονίκης και τη συνακόλουθη σύσφιγξη των σχέσεων του Φεστιβάλ και της πόλης», δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Γιάννης Μπουτάρης, πρόσθεσε πως «η παρουσία του κ. Εϊπίδη στη θέση του Διευθυντή τόσο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου όσο και του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, δύο διοργανώσεων που απολαμβάνουν διεθνούς καταξίωσης, όπως και η γενικότερη δραστηριότητα ανθρώπων του χώρου που κινητοποιούνται έντονα τελευταία, είναι ελπιδοφόρα σημάδια για την ανοδική πορεία του Φεστιβάλ».
Δ.Μ.