Τη δημιουργία μικρών θεραπευτικών μονάδων φαρμακευτικής υποστήριξης του ΟΚΑΝΑ σε δημόσια νοσοκομεία ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Αντρέας Λοβέρδος. Βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, για ημερίδα που αφορά τις μεταμοσχεύσεις και είχε συνάντηση με ...
την πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ, το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και τον Μητροπολίτη Άνθιμο.
Απογοητευτικό είναι ότι από τον περασμένο Νοέμβρη, που είχε ανακοινωθεί η δημιουργία 17 μονάδων στη χώρα, το υπουργείο βρίσκεται ακόμη στο σημείο μηδέν, ενώ υπάρχουν στην αναμονή 6.000 χρήστες. Οπως παραδέχθηκε ο ίδιος ο υπουργός Υγείας, είναι μια λίστα ντροπής για όλους.
Μια πολύ καλή λύση χαρακτηρίζει η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, Μένη Μαλιώρη, την απόφαση του Υπουργείου.
Σήμερα λειτουργούν 71 Κέντρα Πρόληψης σε 49 νομούς της χώρας, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση όσον αφορά στην πρόληψη. Για τη θεραπεία λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα: 25 Θεραπευτικές Μονάδες Υποκατάστασης, 3 Στεγνά Προγράμματα Ενηλίκων, 3 Στεγνά Προγράμματα Εφήβων, 1 Πρόγραμμα Σωματικής Αποτοξίνωσης. Συγκεκριμένα για τη Θεσσαλονίκη υπάρχουν 5 Θεραπευτικές Μονάδες Υποκατάστασης, 1 Στεγνό Θεραπευτικό Πρόγραμμα Εφήβων και 1 Πρόγραμμα «Προαγωγής Αυτοβοήθειας» Ενηλίκων σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.