Τη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε, πρόσφατα, αντιπροσωπεία του Δικηγορικού Συλλόγου του Εσκί Σεχίρ, από τη γειτονική Τουρκία. Ήταν φυσικό η επίσκεψη να περιλαμβάνει επίσκεψη και στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, του οποίου τα χάλια είναι γνωστά. Μάλιστα, οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης, για να δικαιολογήσουν ...την κατάσταση που επικρατεί, είπαν ότι κάποιες υπηρεσίες του κτιρίου βρίσκονται υπό... μετακόμιση!
Να πως σχολιάζει, στη σελίδα του, στο Facebook, το... αθώο ψέμα, ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Μανώλης Λαμτζίδης:
"Αντιπροσωπεία του Δικηγορικού Συλλόγου του ΕΣΚΙ ΣΕΧΙΡ μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης! Για να δικαιολογηθούμε για την αθλιότητα του "έσω" χώρου, είπαμε ότι είμαστε "υπό μετακόμιση!" τι θα πούμε αν μας επισκεφθεί αντιπροσωπεία του ΑΒΑ (όχι το συγκρότημα ABBA, αλλά του ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ) ή της CCBE (ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ); Ότι τώρα έχουμε ΜΝΗΜΟΝΙΟ; Αει στον ...κόρακα πρωι-πρωι"!
Γνωστό το πρόβλημα του Δικαστικού Μεγάρου, παραμένει εδώ και χρόνια. Και τώρα που, μέσα στους πρώτους οργανισμούς του δημοσίου που θα συγχωνευτεί είναι η "Θέμις Κατασκευαστική", η εταιρία του δημοσίου, δηλαδή, που ως τώρα αναλάμβανε έργα στα Δικαστήρια της χώρας, τα πράγματα μάλλον γίνονται χειρότερα...