Τους "Ιχνευτές", το μοναδικό (διασωθέν) Σατυρικό Δράμα του Σοφοκλή, παρουσιάζει και στη Θεσσαλονίκη η εταιρεία Πολιτισμού "Ανάγνωσις", σε μετάφραση και διασκευή του Γιάγκου Ανδρεάδη και σκηνοθεσία-χορογραφία του Δήμου Αβδελιώδη.

Η παράσταση θα δοθεί μεθαύριο (Πέμπτη 28 Ιουλίου) στο Θέατρο Κήπου και εντάσσεται στο πλαίσιο των «Γιορτών Ανοιχτού Θεάτρου» του δήμου Θεσσαλονίκης.
Το κείμενο των "Ιχνευτών" ανακαλύφθηκε μόλις στις αρχές του περασμένου αιώνα από ομάδα επιστημόνων του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, κατά τις αρχαιολογικές ανασκαφές στην αιγυπτιακή πόλη της Οξύρρυγχου, στους επονομαζόμενους "Παπύρους της Οξύρρυγχου", όπου περιλαμβάνονται πολύτιμα ευρήματα της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας. Δημοσιεύθηκε το 1912 (μόνο οι πρώτοι 393 στίχοι του, που διασώθηκαν).
Η μουσική της παράστασης είναι του Βαγγέλη Γιαννάκη, τα κοστούμια της Μαρίας Γεράρδη-Πασσαλή και στη διανομή των ρόλων είναι οι: Απόλλων: Ανδρέας Καρακότας, Σειλήνος: Βασίλης Σπυρόπουλος, Ερμής, διπλή διανομή: Τάνια Παλαιολόγου/ Άρτεμις Ματαφιά, Κυλλήνη: Ρένα Κυπριώτη, Χρόνος: Γιάννης Αβδελιώδης και δεκαμελής χορός σατύρων.