karximakis_pasok_thessaloniki_01«Ο ΣΥΡΙΖΑ πυροδοτεί το μπάχαλο, κινείται ανάμεσα στα όρια του κοινοβουλευτισμού και του μπάχαλου. Υπονομεύει μέσα από αυτήν την τροφοδότηση, ομιλεί διπλή γλώσσα. Άλλα λέει μπροστά και άλλα υποκινεί κάτω από το τραπέζι». Αυτό υποστήριξε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ, Μιχ. Καρχιμάκης, που…>>>

βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για εκδήλωση του τοπικού ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Καρχιμάκης εξαπέλυσε σκληρή επίθεση σε όσους «υποκινούν τα επεισόδια σε βάρος βουλευτών και θεσμικών εκπροσώπων» και οδηγούν στην «κατάρρευση των θεσμών του κοινοβουλευτικού συστήματος και της κοινωνίας». Αναφέρθηκε ξεχωριστά σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία - όπως κατήγγειλε - είχαν ανάμιξη σε επεισόδια σε βάρος βουλευτών σε διαφορετικές περιπτώσεις.

Ειδικά για τον κ. Τσίπρα υποστήριξε ότι «η μοναδική του συμπεριφορά είναι να το παίζει αρχιστράτηγος του μπάχαλου και να δημιουργεί την ομπρέλα προστασίας σε όλους αυτούς τους ασύδοτους, που κινούνται εκτός ορίου και εκτός κανόνων».

Για τη ΝΔ και τη στάση του αρχηγού της Α. Σαμαρά, ο κ. Καρχιμάκης απάντησε ότι «δεν τον καταγγέλλει καμία σοσιαλιστική κυβέρνηση της Ευρώπης, αλλά οι ομοϊδεάτες του» και πρόσθεσε ότι εκείνοι λένε ότι «δεν επενδύει στη σωτηρία της χώρας, άλλα σε μικροκομματικούς στόχους».

Για την περίπτωση Αθανασιάδη που, όπως ομολόγησε ο ίδιος, δέχτηκε απειλητικά τηλεφωνήματα για να ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο, υποστήριξε ότι μίλησε μαζί του και πως ο βουλευτής του δήλωσε ότι «δεν δέχτηκε κανένα εκβιασμό» –σε αντίθεση με όσα είπε ο κ. Αθανασιάδης μόλις σήμερα το πρωί, σε τηλεοπτική εκπομπή.

Ο κ. Καρχιμάκης συναντάται με εκπροσώπους επιχειρηματικών φορέων της Β. Ελλάδας και απόψε το βράδυ θα μιλήσει σε συγκέντρωση για τα δεκαπέντε χρόνια από το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου.