Τα μαζεύει, σε ανακοίνωσή του για το χθεσινό ατύχημα στο Νότιο Πεδίο του εργοστασίου της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα, το σωματείο των εργαζομένων. Με νέο δελτίο Τύπου που εξέδωσε, ανακοινώνει πως το ασθενοφόρο που χρησιμοποιήθηκε για τη διακομιδή τραυματία εργαζόμενου στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο της Κοζάνης, είναι υπερσύγχρονο. Απλά... δεν άνοιξε η πόρτα!

"Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ οφείλει έμπρακτα τη δημόσια συγνώμη του από τη ΔΕΗ Α.Ε. για την ανακριβή προσέγγιση που έκανε στο χθεσινό Δελτίο Τύπου για τη μεταφορά του άτυχου συναδέλφου με το ασθενοφόρο του Νότιου Πεδίου στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο.
Η αλήθεια είναι ότι το εν λόγω ασθενοφόρο είναι από τα πλέον σύγχρονα (η προμήθειά του από τη ΔΕΗ Α.Ε. έγινε προ διετίας) και δεν έχει καμία σχέση με την προσέγγιση «ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και εντελώς ακατάλληλο το ασθενοφόρο που μετέφερε το συνάδελφο». Αλλά στην προσπάθειά τους οι συνάδελφοι που συνόδευαν τον τραυματία και με δεδομένη την αγωνία και το άγχος για την τύχη του, για μια στιγμή δεν κατάφεραν να ανοίξουν την πλαϊνή πόρτα.
Το γεγονός αυτό, το περιέγραψαν στους συναδέλφους συνδικαλιστές, που από την πρώτη στιγμή μαζί με τον Υπεύθυνο του Ηλεκτροτεχνίου ήταν εκεί και αφού διαπιστώθηκε ότι ο συνάδελφος διέφυγε τον κίνδυνο, κατά την έξοδό τους από το Νοσοκομείο, είδαν στον αύλιο χώρο άλλο παλαιό ασθενοφόρο, από άλλο φορέα υγείας και χωρίς να το προσέξουν ιδιαίτερα (επειδή υπάρχουν και μερικά παλαιά ακόμη στη ΔΕΗ) έκαναν τη λανθασμένη κρίση", αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Για να πούμε, πάντως και του... στραβού το δίκιο, ο εξοπλισμός της ΔΕΗ δεν είναι και στην... ακμή της τεχνολογίας. Αλλά και τα κενά στις οργανικές θέσεις, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, είναι πολλά.