nea_dimokratia_vouleftes_20110712_01«Τα έσοδα καταρρέουν, οι δαπάνες διογκώνονται, το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων βουλιάζει και το έλλειμμα αυξάνεται». Αυτά υπογράμμισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Β’ Περ. Θεσσαλονίκης και αναπληρωτής Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, …>>>

Θ. Καράογλου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου των βουλευτών της Θεσσαλονίκης, σήμερα το μεσημέρι.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπυργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, σύμφωνα με τον οποίο με τις ιδιωτικοποιήσεις δεν θα καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε ούτε πέντε από τα –συνολικά- 50 δισ. ευρώ που χρειαζόμαστε, υπογράμμισε ότι ο αναπληρωτής υπουργός «αμφισβητεί, όσα πριν λίγες μέρες ψήφισε» και πρόσθεσε: «Αναμένουμε με ενδιαφέρον, αν έχει, την πρόταση του ισοδύναμου οικονομικού αποτελέσματος, αλλιώς είναι λέμε για να λέμε».

Για καθυστερήσεις στο θέμα της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας και «παλινωδίες» γύρω από τη «διπλωματία των αγωγών» έκανε λόγο ο Στ. Καλαφάτης. Ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας μίλησε και για την επένδυση στα ορυχεία χρυσού της Χαλκιδικής. Τόνισε πως η αξιοποίηση των κοιτασμάτων έχει ως προϋπόθεση «την 100% διασφάλιση του φυσικού περιβάλλοντος».

Στο… στοιχείο του ο Γιάννης Ιωαννίδης, βουλευτής Α Θεσσαλονίκης και Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αθλητισμού της Ν.Δ., τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει τη στήριξη της ΝΔ απέναντι στο «όποιο πολιτικό κόστος», προκειμένου να εξυγιανθεί ο αθλητισμός, μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για τα στημένα παιχνίδια.

Ο Κώστας Γκιουλέκας, με την ιδιότητα και του αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο, έκανε σκληρή κριτική και στη διοίκηση Μπουτάρη, καταγγέλλοντάς την για «αναποτελεσματικότητα» και «προχειρότητα».

Στη συμβολή των θέσεων της ΝΔ στο νόμο για τις μεταμοσχεύσεις αναφέρθηκε η Έλενα Ράπτη καθώς και στις δραστηριότητες που θα αναληφθούν στο μεταβατικό διάστημα ως την εφαρμογή του το 2013.

Για «έλλειψη σχεδιασμού» στον τομέα των μεταφορών και των υποδομών έκανε λόγο ο Σ. Αναστασιάδης. Υπογράμμισε τις περικοπές δρομολογίων του ΟΣΕ προς τα βαλκάνια, που συμπιέζουν την εμπορευματική δραστηριότητα.

Την προσεχή Παρασκευή θα συζητηθεί στη Βουλή, ερώτηση βουλευτών της ΝΔ Θεσσαλονίκης για τη ΔΕΘ.