Τη ληστεία είχαν για κίνητρο οι δύο αλλοδαποί δολοφόνοι, οι οποίοι εισέβαλαν, στις 26 Ιουνίου 2011, στο διαμέρισμα ηλικιωμένου ζευγαριού, στη Βέροια. Οι δυο αδίστακτοι δράστες, που σκότωσαν εν ψυχρώ τον 73χρονο άνδρα και την 69χρονη σύζυγό του, συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου βρισκόταν το κρησφύγετό τους. >>>
Το άτυχο ζευγάρι είχε βρει ο γιος τους, το βράδυ της ίδιας ημέρας, όταν τους αναζήτησε, επειδή ανησυχούσε καθώς δεν είχε νέα τους μια μέρα ολόκληρη.
Μετά από αστυνομική έρευνα, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της εγκληματικής ενέργειας, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 31 και 20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για ανθρωποκτονία με πρόσθεση, ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών και παράβαση του Νόμου περί Όπλων.
Στο κρησφύγετό τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Ένα πολεμικό τυφέκιο (KALASNIKOF)
  • Ένα υποπολυβόλο (TOKAREV)
  • Τρεις γεμιστήρες με 63 φυσίγγια
  • 137 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
  • Πλήθος κλοπιμαίων, μέρος των οποίων προέρχεται από το σπίτι των θυμάτων.
Επίσης, σε κοντινή απόσταση από το διαμέρισμα των δραστών, βρέθηκαν σταθμευμένα δύο ΙΧ αυτοκίνητα, τα οποία οι συλληφθέντες είχαν αφαιρέσει σε προγενέστερο χρόνο, από περιοχές της Θεσσαλονίκης.
Σημειώνεται ότι, σε βάρος του 31χρονου συλληφθέντα εκκρεμεί απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 8 ετών για περιπτώσεις Διακεκριμένων Κλοπών, αλλά και απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πειραιά, με την οποία διατάχθηκε η σύλληψή του για τις πράξεις της εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών σε σωφρονιστικό κατάστημα.
Στο ίδιο διαμέρισμα διέμεναν δυο ομοεθνείς τους, ηλικίας 16 και 20 ετών, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν, επειδή ενέχονται σε υπόθεση κλοπής και για κατοχή πέντε δεμάτων χασίς, συνολικού βάρους 513,2 γραμμαρίων.
Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τη διερεύνηση τυχόν συμμετοχής των δραστών και σε άλλες εγκληματικές δραστηριότητες.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ η δικογραφία για την υπόθεση της Ανθρωποκτονίας θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.
Τη δολοφονία εξιχνίασαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή συναδέλφων τους από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Βορείου Ελλάδος, την Υ.Ε.Ε..Β.Ε και από το Τμήμα Ασφαλείας Βέροιας