apeglovismos_ix_2011_01Ένα Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, με δύο επιβάτες, ξέφυγε από την πορεία του, σε δρόμο του Λιτοχώρου και ανατράπηκε. Οδηγός και συνοδηγός εγκλωβίστηκαν σε αυτό. Λίγη ώρα αργότερα ξέσπασε φωτιά σε αλσύλιο. Και στις δύο περιπτώσεις, η Πυροσβεστική Υπηρεσία επενέβη αποτελεσματικά. >>>

 

Ευτυχώς και οι δύο περιπτώσεις ήταν τα σενάρια άσκησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στόχος της άσκησης αυτής ήταν η ευαισθητοποίηση για θέματα ασφάλειας κάποιων χιλιάδων επισκεπτών που αναμένεται εκείνες τις μέρες να επισκεφθούν το Λιτόχωρο, λόγω των εκδηλώσεων «Προμήθεια 2011». Σε συνεργασία με την επιτροπή διοργάνωσης «Προμήθεια 2011», τον δήμο Δίου-Ολύμπου, το περιοδικό αυτοκινήτου «Auto Τρίτη» και την πυροσβεστική υπηρεσία Ν.Πιερίας, πραγματοποιήθηκε πραγματικός απεγκλωβισμός από αυτοκίνητο, επίδειξη ασφαλών τρόπων κατάσβεσης φωτιάς και παροχή πρώτων βοηθειών.

Επίσης, έγινε δωρεάν διανομή πολυσέλιδου περιοδικού για την ασφάλεια στο δρόμο και για τα μυστικά της.

Την επίδειξη παρακολούθησαν κάτοικοι του Λιτοχώρου, μικροί και μεγάλοι επισκέπτες που είχαν έρθει στην πόλη των «θεών» για να παρακολουθήσουν τα «Προμήθεια 2011», ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κατερίνης Ν. Πιερίας Γιάννης Καραλιάς, ο διοικητής της πυροσβεστικής Λιτοχώρου, που συντόνιζε την εκδήλωση, η σύζυγος του βουλευτή Κ.Κουκοδήμου, εκπρόσωποι των «Προμηθείων» αλλά και επισκέπτες καθώς και συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις «Προμήθεια 2011».

Στους θεατές αυτής της επίδειξης μίλησαν ο Στέργιος Μανόλης, ο κ. Καραλιάς και ο διοικητής της πυροσβεστικής Λιτοχώρου και μεταξύ άλλων ανέφεραν ότι η υπηρεσία που απεγκλωβίζει άτομα μετά από τροχαίο ατύχημα δεν είναι το ΕΚΑΒ, όπως νομίζει ο περισσότερος κόσμος, είναι η πυροσβεστική, με συντονισμένες ενέργειες. Και με τέτοιου είδους παρεμβάσεις έχουν σωθεί πάρα πολλές ζωές.