Τα μεγάλα προβλήματα του νοσοκομείου Πολυγύρου συζητώνται, σήμερα, στη Βουλή. Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Θ. Ιγνατιάδης κατέθεσε επερώτηση για το θέμα του νοσοκομείου, το οποίο καλείται, στους θερινούς μήνες, να εξυπηρετήσει εκατομμύρια τουρίστες, χωρίς να υπάρχει ανάλογο δίκτυο Κέντρων Υγείας στο νομό.

Στην ερώτησή του, ο βουλευτής κάνει λόγο για "τραγικές ελλείψεις". Υποστηρίζει ότι "κινδυνεύει η υγεία και η ίδια η ζωή των δεκάδων χιλιάδων κατοίκων της περιοχής και των εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών, που βρίσκονται στο νομό τους περισσότερους μήνες του χρόνου, λόγω της μεγάλης τουριστικής περιόδου (Μάρτη με Οκτώβρη)". 
Όπως καταγράφει, οι προβλεπόμενες θέσεις για το Γ.Ν.Χ. είναι 520 και έχουν καλυφθεί μόνο οι 299. Οι κενές θέσεις αγγίζουν δηλαδή το 45% και αφορούν όλους τους κλάδους, με αποτέλεσμα κλινικές όπως η Μαιευτική/Γυναικολογική να υπολειτουργούν, το τμήμα της αιμοδοσίας, εδώ και 5 χρόνια καλύπτεται από γιατρούς του μικροβιολογικού εργαστηρίου, ενώ δεν έχει αξιοποιηθεί η νέα πτέρυγα και παραμένουν κλειστά άκρως απαραίτητα τμήματα όπως η ΜΕΘ, η ΜΑΘ, η αίθουσα ανάνηψης, τα ΤΕΠ κλπ. Ο αξονικός τομογράφος δεν λειτουργεί επί 24ωρου βάσης, την στιγμή που το νοσοκομείο εφημερεύει κάθε μέρα.
Ταυτόχρονα δεν λειτουργεί το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου Ν. Καλλικράτειας, ενώ τα πολυδύναμα ιατρεία της Ιερισσού και της Συκιάς δεν είναι εξοπλισμένα και στελεχωμένα ώστε να λειτουργούν πλήρως.
Επίσης, η Χαλκιδική στερείται πλήρως εξοπλισμένου και στελεχωμένου ΕΚΑΒ, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της περιοχής..
Το ΚΚΕ κατηγορεί γι αυτήν την κατάσταση "τη διαχρονική πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που εφάρμοσαν στον χώρο της Υγείας, αντιμετωπίζοντάς την σαν εμπόρευμα".
Ο κ. Ιγνατιάδης ρωτά τον υπουργό αν θα γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, αν θα χρηματοδοτηθεί ο τομέας της Υγείας στη Χαλκιδική και σε όλη τη χώρα και αν θα σταματήσουν οι ασθενείς να πληρώνουν με οιονδήποτε τρόπο προσερχόμενοι να εξεταστούν ή να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο και τα κέντρα υγείας.