Η σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας μέσα από τη συνεργασία στους τομείς του Τουρισμού, του Πολιτισμού και της Εκπαίδευσης, αποτέλεσε το θέμα συζήτησης κατά τη διάρκεια της εθιμοτυπικής επίσκεψης που είχαν σήμερα (Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011) με τον Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, ο ...
Πρέσβης της Δημοκρατίας της Σερβίας, κ. Ντράγκαν Ζουπάνιεβατς, ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Σερβίας, κ. Μιχαϊλο Βέσοβιτς και ο επικεφαλής του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Σερβίας, κ. Συμεών Τσομώκος.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε και ενόψει της 76ης ΔΕΘ στο πλαίσιο της οποίας η Σερβία είναι η τιμώμενη χώρα, τέθηκε το θέμα της αδελφοποίησης του Δήμου Θεσσαλονίκης με τον Δήμο Νις της Σερβίας.
Εξετάστηκαν, εξάλλου, ενδεχόμενες κοινές δράσεις για την αμοιβαία τόνωση του τουρισμού, δεδομένου ότι, όπως αναφέρθηκε, περίπου 700.000 Σέρβοι επισκέφθηκαν κατά το 2010 την Ελλάδα για καλοκαιρινές διακοπές, ενώ φέτος ο αριθμός τους εκτιμάται πως θα φτάσει το ένα εκατομμύριο, και επισημάνθηκε πως η τουριστική δυναμική που μπορεί να αναπτυχθεί μεταξύ των δύο χωρών είναι σημαντική και ουσιαστική.