kipros_ekrixi_stratopedo_20110711_02Σε τουλάχιστον 12 ανέρχονται οι νεκροί από τις εκρήξεις στην κυπριακή ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς στο Ζύγι, μετέδωσε η κυπριακή τηλεόραση. Στη βάση σημειώθηκαν ισχυρές εκρήξεις από…>>>

φωτιά σε εμπορευματοκιβώτια πυρίτιδας.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας μεταβαίνει στο χώρο της τραγωδίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση από το προεδρικό μέγαρο, ο πρόεδρος Χριστόφιας έχει συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στις 12.30 μ.μ.

Ο χώρος έξω από τη ναυτική βάση θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο, καθώς ο δρόμος γύρω από αυτή είναι γεμάτος από σπασμένα κλαδιά, σωλήνες, σίδερα, γυαλιά από τζάμια αυτοκινήτων. Από τις εκρήξεις, ο αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας - Λεμεσού στο ύψος της κοινότητας Μαρί έχει γεμίσει από θραύσματα. Δύναμη της Αστυνομίας βρίσκεται στο σημείο για να καθαρίσει το δρόμο και να ρυθμίσει την κίνηση. Στην περιοχή εξακολουθεί να αναδύεται έντονη μυρωδιά καμένου και η ορατότητα είναι ακόμη χαμηλή λόγω του σύννεφου καπνού που υπάρχει.

kipros_ekrixi_stratopedo_20110711_01

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, λίγα λεπτά πριν τις έξι το πρωί ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος, ενώ στον ουρανό ανυψώθηκε ένα τεράστιο μανιτάρι καπνού.