Είναι γνωστή η αγάπη του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, για το μπάσκετ. Ήταν, χρόνια, ενεργός παράγοντας του Άρη (την εποχή των επιτυχιών). Τώρα, επιστρέφει, για να βοηθήσει και πάλι...

 

Ως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, πλέον, ο ΓΙάννης Μπουτάρης θα συνδράμει, ψυχή τε και σώματι, το επόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βετεράνων Καλαθοσφαίρισης, το οποίο ανέλαβε, για το 2013, η Θεσσαλονίκη! Η επίσημη αναγγελία για της ανάληψη θα γίνει από το Σύνδεσμο Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή του νυν δημάρχου, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, στο νέο δημαρχειακό μέγαρο.

Με τη συμμετοχή τοπικών αρχών, παραγωγικών φορεών της πόλης, αθλητικών παραγόντων, βετεράνων που έχουν γράψει δεκάδες χρόνια ιστορίας στο μπάσκετ, η Θεσσαλονιίκη θα υποδεχτεί μια διοργάνωση «ολυμπιακών διαστάσεων». Το καλοκαίρι του 2013, μας περιμένει ένα δεκαήμερο γεμάτο μπάσκετ με τη συμμετοχή τουλάχιστο τριών χιλιάδων αθλητών, που έρχονται από κάθε γωνιά του πλανήτη, σε μια διοργάνωση που -το πιο βασικό- δε θα χρειαστεί να επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός... Αντίθετα, θα προσφέρει καθαρό κέρδος αρκετών εκατομμυρίων ευρώ στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή.

Στο πρώτο ραντεβού, το μεσημέρι (12.00) της Πέμπτης 7 Ιουλίου, στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, θα υπάρχει πλήρης ενημέρωση και ανάλυση των χαρακτηριστικών του 12ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.