Μουσική σας προτείνουμε για σήμερα. Πέντε μουσικά σχήματα ανεβαίνουν σε ισάριθμες σκηνές της πόλης και μας προτρέπουν να περάσουμε καλά. Στη φωτογραφία και στο βίντεο, κάτω στο κείμενο, οι Funky Monkey. Αναλυτικά:


Θέατρο
  • Η Λυσιστράτη σε σκηνοθεσία του Θύμιου Καρακατσάνη, σε μετάφραση του θεατρανρθώπου Κώστα Γεωργουσόπουλου, σκηνικά – κοστούμια της Ρένα Γεωργιάδου, Χορογραφίες του Δημήτρη Παπάζογλου και μουσική του μεγάλου συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου. Παίζουν, εκτός του Θ. Καρακατσάνη, η Κ. Βουτσάς, Β. Τσιβιλίκας, Βάσια Τριφύλλη, Γ. Κωνσταντίνου και Γ. Παρτσαλάκης.


Μουσική
  • Οι Funky Monkey, δηλαδή ο Γιάννης στο τραγούδι και την κιθάρα, ο Γιάννης στην κιθάρα, ο Στέλιος στα τύμπανα και ο Νίκος στο μπάσο, με super διάθεση και αγάπη για την μουσική “ταξιδεύουνε” μαζί στην μουσική σκηνή από το 2004. Με έδρα τη Θεσσαλονίκη εδώ και τρία χρόνια, μετά την κυκλοφορία του πρώτου τους EP με τίτλο “Intertheory” και χορηγό τη Vans, μοιράζονται με όλη την Ελλάδα τους δικούς τους ήχους. Απόψε στις 11 μ.μ. τραγουδούν στο Silver Dollar(Εθνικής Αμύνης 19).
  • FUNK, JAZZ, R&B και όλα αυτά σε μία MAINSTREAM διάθεση, μα πάνω απ’ όλα (HARD) GROOVE !! Συνδιάζει το παραδοσιακό Groove τις Αμερικής με Jazz στοιχεία. Τρία χρόνια τώρα οι HARDGROOVE Χτίζουν ένα λιθαράκι σ’ αυτή την τεράστια παράδοση κι απόψε, στις 11 μ.μ., τραγουδούν στο Spitimou(Φράγκων 3).
  • Οι W.A.S.P. ανεβαίνουν στη σκηνή της ΒΑΒΥΛΩΝΙΑΣ του ΜΥΛΟΥ για μία και μοναδική εμφάνιση. Έναρξη στις 9.30 μ.μ. Είσοδος 30€.
  • Η μπάντα APERITO είναι το αποτέλεσμα της μουσικής σύγκλισης τριών πολύπειρων μουσικών: του Δάνη Κουμαρτζή, της Λίνας Βλαχίδου και του Τιμόθεου Χιλλ. Δείχνοντας ξεκάθαρα την προτίμηση τους στον γήινο ήχο των φυσικών οργάνων και εμμένοντας σε ελληνικό στίχο, συνθέτουν μουσική με latin-jazz επιρροές. Τραγουδούν, απόψε, στις 10 μ.μ., στο La Place Mignonne(Εθνικής Αμύνης 4).
  • Οι Apopsis Trio Live τραγουδούν απόψε, στις 11 το βράδυ, στο Apuramoria (Βασ. Ηρακλείου 35)


Εκδηλώσεις
  • --


Εικαστικά
  • Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης παρουσιάζει από τις 7 Απριλίου την ατομική έκθεση τουDamien Hirst με τίτλο "New Religion" σε επιμέλεια της Αρτέμιδος Ποταμιάνου. Η έκθεση αποτελεί συνδιοργάνωση με το British Council και τη Paul Stolper gallery. Ως τις 31 Ιουλίου. Είσοδος 4 και 2 ευρώ.
  • Έκθεση φωτογραφίας του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης με τίτλο “Μορφές και Σκιές από το Θέατρο” που περιλαμβάνει εικόνες του Κώστα Ορδόλη φιλοξενείται στο ισόγειο του φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 10 Σεπτεμβρίου.
  • Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης διοργανώνει την εικαστική έκθεση "Δάμασις του Βλέμματος, ένα εγχείρημα μεταξύ τέχνης, φιλοσοφίας και ψυχανάλυσης", σε συνεργασία με την βιεννέζικη ομάδα “entre – Μεταξύ: τόπος για μια πειραματική θεωρία της εικόνας”, με την υποστήριξη του Αυστριακού Υπουργείου Παιδείας, Τέχνης και Πολιτισμού και του Ινστιτούτου Goethe Θεσσαλονίκης. Ως τις 2 Σεπτεμβρίου 2011. Ώρα: Δευτέρα & Τρίτη: 14.00-21.00 Τετάρτη - Παρασκευή: 9.00-16.00
  • Την έκθεση «Ανησυχητικές Μούσες» φιλοξενεί το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (Αποθήκη Β1, Λιμάνι Θεσσαλονίκης) από τις 5 Ιουλίου έως τις 4 Σεπτεμβρίου 2011 (εγκαίνια 5.07, στις 20:30). Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα 7 σύγχρονων γυναικών καλλιτεχνών που κατάγονται από χώρες του Αραβικού Κόσμου και της Μέσης Ανατολής, αν και λόγω ιστορικών και πολιτικών συνθηκών υποχρεώθηκαν να απομακρυνθούν από τον τόπο καταγωγής τους και να εγκατασταθούν σε χώρες του δυτικού κόσμου, μόνιμα ή παροδικά.
  • Συνεχίζεται στην αίθουσα τέχνης Έψιλον (Αλεξ. Σβώλου 7) της Ρόζυ Οικονομίδου η ομαδική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο “Τα καλοκαιρινά”. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Αυγούστου.
  • Η γκαλερί Λόλα Νικολάου παρουσιάζει 4 νέους καλλιτέχνες, στηρίζοντας και αναδεικνύοντας έμπρακτα την ανανέωση της εικαστικής δημιουργίας στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τους Κώστα Γιάτσο, Δημήτρη Εφέογλου, Σταμάτη Λάσκο και Φώτη Σαγώνα. Ώρες λειτουργίαςΤρ., Πε., Πα.: 12.00 – 20.00 / Τε., Σα.: 12.00 -15.00
  • Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης παρουσιάζει για τους καλοκαιρινούς μήνες νέα έκθεση έργων της ρωσικής πρωτοπορίας από τη συλλογή Κωστάκη στον εκθεσιακό χώρο της Μονής Λαζαριστών. Η έκθεση, η οποία θα διαρκέσει έως τις 28 Αυγούστου (ώρες λειτουργίας: Τρίτη- Κυριακή 11.00 - 19.00, Δευτέρα κλειστά) και είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να παρουσιάζει τα κινήματα της ρωσικής πρωτοπορίας με χρονολογική σειρά στους δύο ορόφους της Μονής Λαζαριστών.
  • Οι Designers United, η σχεδιαστική ομάδα που ίδρυσαν ο Δημήτρης Κολιαδήμας και ο Δημήτρης Παπάζογλου, έχοντας σχεδιάσει για διεθνούς εμβέλειας αθλητικά, καλλιτεχνικά και εμπορικά γεγονότα, έχοντας διακριθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό, παρουσιάζουν έργα τους στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Θέμα της έκθεσης THE GESTALT EFFECT. Διάρκεια έκθεσης: 31 Μαΐου – 31 Ιουλίου 2011. Ώρα: Τρίτη,Πέμπτη,Σάββατο:10.00-18.00 Τετάρτη:10.00-22.00 Παρασκευή: 10.00-19.00 Κυριακή:11.00-15.00 Τιμή Εισόδου 4€, 2€(μειωμένο)
  • Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης η έκθεση με τίτλο “Το δώρο του Διονύσου. Επτά σύγχρονες εικαστικές δημιουργοί από τις χώρες του αραβικού κόσμου και τη Μέση Ανατολή παρουσιάζουν τη δουλειά τους στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης στο πλαίσιο του προγράμματος “Θεσσαλονίκη, σταυροδρόμι πολιτισμών”. Μπορείτε να επισκεφτείτε την έκθεση μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου.
  • Στο Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης, έκθεση με θέμα "Η Συμβολή των Εβραίων στον αθλητισμό της Θεσσαλονίκης".


Θερινά Σινεμά