Thessaloniki03«Επιβάλλεται να ξεκινήσει μελέτη για μια νέα τρίτη γραμμή του μετρό για τη βορειοδυτική Θεσσαλονίκη από το κέντρο της πόλης, έως το νοσοκομείο Παπανικολάου, που θα εξυπηρετήσει τριακόσιες χιλιάδες πολίτες». Αυτό πρότεινε μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Συκεών - Νεάπολης, Σίμος Δανιηλίδης, σε εκδήλωση - συζήτηση για το…>>>

νέο ρυθμιστικό σχέδιο της Θεσσαλονίκης και το στρατηγικό σχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (Master Plan - 2020) της ευρύτερης περιοχής Θεσσαλονίκης.

Οι προτάσεις Δανιηλίδη έγιναν την ώρα που το μετρό περπατά σαν τη… χελώνα, όσον αφορά τη βασική του γραμμή και η επέκταση για την Καλαμαριά είναι στα χαρτιά, ενώ το πώς θα φθάνει κανείς ως το αεροδρόμιο ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει: Με μετρό, με τραμ, ή με προαστιακό;

Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης που έχει ξεκινήσει από το φθινόπωρο και ήταν μια καλή ευκαιρία για τους κατοίκους των δυτικών δήμων να θέσουν κάποια θέματα όσο, ακόμη, είναι (;) νωρίς. Πραγματοποιήθηκε στο κλειστό δημοτικό θέατρο Συκεών, με τη διοργάνωση του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Σύμφωνα με το δήμαρχο, «χρειάζεται να εκπονηθούν νέες κυκλοφοριακές μελέτες στους νέους Καλλικρατικούς δήμους». Επίσης, είπε ότι «η χάραξη της εξωτερικής περιφερειακής πρέπει να σέβεται το περιβάλλον» και «να μην εφάπτεται με οικιστικές περιοχές».

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν η «Επικαιροποίηση του Ρυθμιστικού Σχεδίου Θεσσαλονίκης», με εισηγητή τον πρόεδρο του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος Θεσσαλονίκης Πάνο Σταθακόπουλο, και το «Ενιαίο Στρατηγικό Σχέδιο Υποδομών-Μεταφορών (Master Plan 2020) της Ευρύτερης Περιοχής Θεσσαλονίκης», με εισηγητή το διευθυντή Έργων της Εγνατία Οδός Α.Ε. Μιχάλη Τσιτώτα.

Η δημόσια διαβούλευση συνεχίζεται.