Κατάληψη και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις ΔΥΠΕ (Αριστοτέλους  18) πραγματοποιούν, αυτήν την ώρα, τα μέλη των πρωτοβάθμιων σωματείων του χώρου της Υγείας στην Θεσσαλονίκη. Διαφωνούν με τις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση στον τομέα της Υγείας.
Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία συγκεντρώθηκαν, νωρίτερα το πρωί, στο νοσοκομείο "Γ. Γεννηματάς". Από εκεί, πραγματοποίησαν πορεία, μέσω των οδών Εθνικής Αμύνης και Εγνατίας, ως τον πεζόδρομο της Αριστοτέλους, όπου βρίσκονται τα γραφεία των διευθύνσεων υγείας του νομού.
Οι εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας ζητούν άμεση απόσυρση του "πρόχειρου και αποσπασματικού" -όπως το χαρακτηρίζουν- σχεδίου συγχωνεύσεων και καταργήσεων του Υπουργείου Υγείας-Πρόνοιας. Υποστηρίζουν ότι το νομοσχέδιο "οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην περαιτέρω απαξίωση και διάλυσή του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.), αντί να στοχεύει στον εκσυγχρονισμό και την αναδιάταξή του, αλλά και την άρση των υπαρχουσών στρεβλώσεων και κακοδαιμονιών, με κύριο γνώμονα τις ανάγκες της κοινωνίας".
______________________________________________________________
Η φωτογραφία είναι από παλαιότερη κινητοποίηση