Ζέστη, καλοκαίρι, αλλά η τσέπη άδεια... Πώς να πάει κανείς για μια σύντομη βουτιά χωρίς ιδιαίτερη ταλαιπωρία; Υπάρχουν και τα δημοτικά κολυμβητήρια. Στη Θεσσαλονίκη, για παράδειγμα, υπάρχει το κολυμβητήριο της Τούμπας, το οποίο δίνεται ελεύθερα, τα Σάββατα στο κοινό.
To Δημοτικό Κολυμβητήριο της Τούμπας, στη συμβολή των οδών Κλεάνθους με Λαμπράκη, λειτουργεί και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, προσφέροντας στους δημότες τη δυνατότητα συμμετοχής σε προγράμματα υδρογυμναστικής (aquaerobic), εκμάθησης κολύμβησης (παίδων, εφήβων, ενηλίκων) και ακαδημία κολύμβησης, αλλά και πρόσβαση στην κολυμβητική δεξαμενή Ολυμπιακών διαστάσεων για «βουτιές δροσιάς» κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. 
Το Δημοτικό κολυμβητήριο λειτουργεί με διευρυμένες ώρες κοινού κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 8.30 έως τις 14.30 και από τις 15.30 έως τις 21.00, ενώ παραμένει ανοιχτό και το Σάββατο από τις 08.00 έως τις 15.00. Όλα τα Σάββατα του Αυγούστου η πισίνα θα διατίθεται δωρεάν στους δημότες.
Όσον αφορά τώρα την τιμολογιακή τακτική, αξίζει να τονιστεί ότι με την επιβολή ΦΠΑ , όχι μόνο δεν θα αυξηθεί η τιμή αλλά θα ισχύσουν ακόμη χαμηλότερες τιμές ακόμη και από την προ ΦΠΑ περίοδο, τόσο στο κολυμβητήριο όσο και στα γυμναστήρια του Δήμου, ενώ ταυτόχρονα διευρύνεται η κατηγορία αυτών που θα αθλούνται και θα γυμνάζονται δωρεάν.
«Παράλληλα με όλα όσα ήδη γίνονται , είμαστε στην ευχάριστη θέση, τονίζει η αρμόδια Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Νεότητας και Εθελοντών, Μαρία Πασχαλίδου, να ανακοινώσουμε στον κόσμο ότι έχουμε εξασφαλίσει την αδειοδότηση και του γυμναστηρίου στην οδό Τζαβέλλα (περιοχή Βούλγαρη) που, ήδη, λειτουργεί, ενώ περιμένουμε από στιγμή σε στιγμή να γίνει κάτι παρόμοιο και για τα υπόλοιπα μη αδειοδοτημένα γυμναστήρια. Σε ό, τι έχει να κάνει με το γυμναστήριο στην οδό Γιαννιτσών, απέναντι από το εμπορικό κέντρο «City Gate», μόλις εξασφαλιστεί η άδεια, θα μπορούν να γυμνάζονται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, άτομα με ειδικές ανάγκες, αφού ο χώρος διαθέτει όλες τις σχετικές προδιαγραφές».
Τηλ. επικοινωνίας κολυμβητηρίου: 2310.907.711.