stavros_psomiadis27-11Επίσημη θέση πήρε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Καβάλας, Στ. Ψωμιάδης, για τα όσα θεωρούνται… σίγουρα από κάποιους, για συνένωση της ομάδας με τον Ηρακλή. Ανακοίνωσε πως, από το Σεπτέμβριο, η Καβάλα θα παίζει με έδρα τη… Θεσσαλονίκη. >>>

 

Στην μακροσκελή ανακοίνωσή του θυμίζει τι έγινε από τότε που ανέλαβε (το 2007) την Καβάλα που ήταν στη Γ Εθνική (“κατάφερε να καταστεί μια ομάδα- περηφάνια της πόλης αλλά και σημείο αναφοράς για όλο το ποδοσφαιρικό κοινό της Ελλάδας”), υποστηρίζει ότι δαπανήθηκαν “πολλά εκατομμύρια ευρώ και πολλές ώρες προσωπικής ενασχόλησης”, και ισχυρίζεται πως “η διοίκηση της ΠΑΕ είναι εντελώς μόνη σε όλη τη προσπάθεια”.

Ο Στ. Ψωμιάδης υποστηρίζει πως ο δήμαρχος Καβάλας κ. Σιμιτσής ήταν αυτός που “προ μηνός μας απέστειλε διοικητικό πρόστιμο πολλών χιλιάδων ευρώ, αναφορικά με το γήπεδο της Καβάλας”, κάνει λόγο για “πλήρη ρήξη” με την ομάδα, “αγνοώντας τα τεράστια ποσά που έχουμε δαπανήσει για την ανακαίνιση του γηπέδου και την αντικατάσταση-συντήρηση του αγωνιστικού χώρου, χωρίς καμία απολύτως συνδρομή της δημοτικής αρχής” και ισχυρίζεται ότι ο δήμος ήταν αυτός που όρισε συναυλία στον αγωνιστικό χώρο του «Ανθή Καραγιάννη», για την 18/6/2011, “παρά τις επίμονες κλήσεις μας να μην κάνει κάτι τέτοιο (η συναυλία δεν έλαβε χώρα λόγω ασθένειας του τραγουδιστή Π. Τερζή)”.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Καβάλας, “ο Δήμαρχος, κ. Σιμιτσής, είχε αλλάξει τις κλειδαριές του γηπέδου και απαγόρευσε στην ομάδα της πόλης του να εισέλθεις σε αυτό. Στις επίμονες εκκλήσεις μας να δοθεί λύση η απάντηση, εκείνη ήταν ότι έπρεπε να πληρωθεί το ως άνω πρόστιμο! Βεβαίως, την επόμενη μέρα, όταν η πόλη της Καβάλας έδωσε στο Δήμαρχο να καταλάβει ότι είναι ο πρώτος φίλαθλος της Καβάλας και όχι ο λογιστής της πόλης, εξέδωσε ανακοίνωση ότι θα διευκολύνει την ομάδα, αρκεί να δεσμευτούμε ότι αυτή δε θα φύγει από το Ανθή Καραγιάννη (!!!)” –σ.σ. τα τρία θαυμαστικά περιέχονται στην ανακοίνωση.

Ο κ. Ψωμιάδης απαντά και στον βουλευτή Καβάλας, Δ. Παπουτσή, ο οποίος υπέβαλε ερώτηση στη Βουλή σε σχέση με τη μετακίνηση της ομάδας στη Θεσσαλονίκη για τον αν ελέγχεται ο πρόεδρος της ΠΑΕ Καβάλα για διάπραξη κακουργηματικών πράξεων. “Ας ρωτήσουν οι φίλαθλοι της Καβάλας τον κύριο Παπουτσή πού ήταν όλα αυτά τα χρόνια και τι έκανε για την ομάδα της Καβάλας. Ας αντερωτήσει, επίσης, ο επερωτούμενος Υπουργός τον κύριο Παπουτσή ποια θέση πήρε στο θέμα του επί χρόνια κατατρεγμού της ΠΑΕ Καβάλα από το Δήμο Καβάλας στο θέμα του γηπέδου και ποιές οι σχετικές πράξεις του”, απαντά ο κ. Ψωμιάδης, ο οποίος, για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Χαρακτηρίζει “αρρωστημένο και ασταθές περιβάλλον”, αυτό που έχει δημιουργηθεί στην Καβάλα, δηλώνει ότι “θλίβεται” για τη στάση του Δημάρχου και του βουλευτή, ευχαριστεί “τους ελάχιστους φιλάθλους που τίμησαν την προσπάθειά μας όλα αυτά τα χρόνια, προσερχόμενοι στο γήπεδο και υποστηρίζοντας την ομάδα (και όχι αυτούς που την παρακολουθούσαν από τις καφετέριες και θυμήθηκαν τώρα να συμμετέχουν σε συλλαλητήρια)” κι ανακοινώνει:

“Για όλους αυτούς τους λόγους, οι μέτοχοι και το Δ.Σ. της ΠΑΕ καταλήξαμε στη απόφαση ότι από την επόμενη χρονιά η ομάδα θα αγωνίζεται στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Θέλω να ξέρετε ότι οι επίσημοι φορείς της Καβάλας, με πρώτο το Δήμαρχο κύριο Κ. Σιμιτσή, είναι αυτοί που έδιωξαν την ομάδα από την πόλη”.