«Με το νομοσχέδιο που φέρνουμε, προβλέπεται ότι συγχωνεύσεις ποδοσφαιρικών ομάδων μπορούν να γίνονται μόνον εντός της ίδιας περιφέρειας. Εκτός αυτού, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, οφείλει να παρέμβει για να διαπιστώσει, αν λαμβάνει χώρα πραγματική συγχώνευση ή εικονική. Με βάση τον υφιστάμενο νόμο, η μεταβολή έδρας μιας ομάδας, επιτρέπεται μονάχα κατόπιν αδείας της Επιτροπής». >>>

 

Την απάντηση αυτή έδωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού, Γ. Νικητιάδης, στη Βουλή, μετά από ερώτηση του βουλευτή Καβάλας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Παπουτσή (ΠΑΣΟΚ).

«Στις μέρες μας αποκαλύπτονται πρωτόγνωρα γεγονότα που αφορούν το χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Η πλειοψηφία των μετόχων του ΑΟΚ, έχει προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες που οδηγούν στην διαγραφή του ΑΟΚ από τον ποδοσφαιρικό χάρτη της χώρας μας. Μια ιστορική ομάδα με ιστορία πάνω από 45 έτη διαγράφεται, και μεταφέρεται η έδρα της στη Θεσσαλονίκη, αμαυρώνοντας και την ιστορία του «Ηρακλή». Η διαδικασία είναι νομικά αβάσιμη, δεοντολογικά επιλήψιμη και ηθικά ανεπίτρεπτη. Πώς είναι δυνατόν να καλούνται άνθρωποι στις μέρες μας και να αποφασίζουν για τόσο θεμελιώδη ζητήματα χωρίς να δίνουν λόγο σε κανέναν; Να σταματήσετε αυτού του είδους τα σενάρια και να δώσετε ένα ισχυρό μήνυμα σ’ αυτούς που πιστεύουν ότι μπορούν να χειρίζονται αυτά τα ζητήματα με παράνομο και ανεπίτρεπτο τρόπο» κάλεσε τον παριστάμενο υφυπουργό Πολιτισμού, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.