Έτυχε και... δεν πέτυχε η προσπάθεια του δήμου Θεσσαλονίκης  να βάλει τάξη με τα τραπεζοκαθίσματα στην Ικτίνου. Μπορεί καρέκλες, τραπέζια, καναπέδες (για να... θυμηθούμε το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη) να περιορίστηκαν μέσα στις κίτρινες γραμμές του πεζόδρομου, όμως, τα παράπονα δεν έχουν σταματήσει. >>>
Κατ' αρχήν διαμαρτύρονται οι κάτοικοι των οικοδομών της περιοχής. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Μακεδονία" και ρεπορτάζ του Φ. Κουτσαμπάρη, το να μπει κάποιος στο σπίτι του, υπερπηδώντας εμπόδια όπως σκαμπό, σκαμπουδάκια, τραπέζια, τραπεζάκια, ανάγεται σε μικρή περιπέτεια. Έπειτα, πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ, διαμαρτύρονται οι πεζοί. Όπως λένε, το πλάτος του ελεύθερου χώρου είναι κάτι λιγότερο από... δυο μέτρα. Διαμαρτύρονται και οι καταστηματάρχες, που υποστηρίζουν ότι οι ομπρέλες και οι άλλες "κατασκευές" των καφέ και των μπαρ κρύβουν τις δικές τους πινακίδες κι όλοι νομίζουν πως ο πεζόδρομος της Ικτίνου δεν έχει τίποτε άλλο από καταστήματα εστίασης.
Αυτοί, όμως, που διαμαρτύρονται εντόνως -και προκαλούν το μεγαλύτερο πρόβλημα για το δήμο- είναι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μακεδονίας, οι δικυκλιστές της Τροχαίας! Είχαν, ήδη, στείλει έγγραφο στο δήμο (πριν την οριοθέτηση των χώρων τραπεζοκαθισμάτων και τη μετακίνηση παρτεριών) με το οποίο ζητούσαν... ακόμη λιγότερα τραπεζοκαθίσματα, για να διέρχονται από τον πεζόδρομο ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα και περιπολικά, σε περίπτωση ανάγκης.
Ο δήμος απαντά ότι το πρόγραμμα είναι πιλοτικό και θα υπάρξουν αλλαγές, όπου χρειαστεί.