Επιστολή στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γ. Ραγκούση έστειλε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης σχετικά με την επικείμενη δημιουργία νέων διοδίων στην περιοχή Ασκός-Προφήτης και στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

Στην επιστολή του ο Παναγιώτης Ψωμιάδης επισημαίνει ότι «είναι αδιανόητο να επιβάλλονται και νέα διόδια αντί να μειωθούν, όπως είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση πριν από δύο μήνες» και κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο υψηλό κόστος μετακίνησης, ιδιαίτερα για τους κατοίκους των περιοχών γύρω από τους σταθμούς διοδίων (Λεπτοκαρυά, Αιγίνιο, Μάλγαρα, Αλεξάνδρεια, Ασκός – Προφήτης).
Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ζητά την άμεση παρέμβαση του Υπουργού «για να βρεθεί λύση κατά τα πρότυπα που ακολουθούνται διεθνώς, όπως π.χ. οι κάτοικοι πέριξ των διοδίων να εφοδιάζονται με ειδικές κάρτες ή να λειτουργούν ολοκληρωμένα οδικά δίκτυα παραπλεύρως των αυτοκινητοδρόμων», καθώς και τη μείωση του κόστους των διοδίων «ώστε να αντιστοιχεί στις χιλιομετρικές αποστάσεις που διανύουν οι οδηγοί, αλλά και να ανταποκρίνεται στις τρέχουσες οικονομικές δυνατότητες της μέσης οικογένειας δεδομένης της οικονομικής κρίσης».
Στην επιστολή του ο Παναγιώτης Ψωμιάδης τονίζει ότι «το πρόβλημα των διοδίων πλέον δεν είναι μόνο οικονομικό αλλά και κοινωνικό, καθώς σπάει τη συνοχή που πρέπει να έχει ο λαός στις κρίσιμες και δύσκολες αυτές ώρες» και καταλήγει: «Σε τελικά ανάλυση, ως πότε το κράτος θα καλύπτει την ανικανότητά του για δίκαιη φορολογία (άμεση ή έμμεση) με χαράτσια τύπου κεφαλικού φόρου;».