"Κοψοχέρηδες" δηλώνουν οι ιδιοκτήτες Ταξί της Θεσσαλονίκης! Είναι πυρ και μανία με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και τους υπουργούς της κυβέρνησης και... δεν το κρύβουν! Μοιράζουν σχετικά φυλλάδια και λένε τα χίλια μύρια στα διόδια Νέων Μαλγάρων όπου έχουν συγκεντρωθεί σήμερα και έχουν ανοίξει τη διάβαση για όλα τα αυτοκίνητα.

Ειδικά το φυλλάδιο που μοιράζουν στους οδηγούς που διέρχονται -ελεύθερα, χωρίς να πληρώνουν αντίτιμο- από τα διόδια Νέων Μαλγάρων, είναι... φωτιά και λαύρα κατά των στελεχών της κυβέρνησης. Εκεί περιλαμβάνουν, με... ονόματα και διευθύνσεις, όλες τις -κατά καιρούς- υποσχέσεις των υπουργών, με το νι και με το σίγμα. Τι έλεγε ο πρώην και τι ο νυν, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, τι περιελάμβανε το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ προεκλογικά για τα ανοικτά επαγγέλματα, τι υποσχέθηκε ο Ραγκούσης και τι διαβεβαιώσεις έδινε και τι κάνει ο Ρέππας!
Και να σκεφθεί κανείς ότι το σωματείο της Θεσσαλονίκης ήταν... "πράσινο"!
"Ναι, πιστέψαμε στο ΠΑΣΟΚ και τις υποσχέσεις του. Τώρα, όμως, δεν τους πιστεύουμε, γι αυτό επιμένουμε", μας έλεγε, σήμερα το πρωί, στα διόδια των Μαλγάρων, ένας ιδιοκτήτης ταξί. Κι ένας άλλος, προσέθετε: "Δε λέω ότι είμαι άμοιρος ευθυνών, αλλά, ως τώρα, το κράτος με έσπρωχνε, με την τακτική του, να πληρώσω μια υπεραξία για να αγοράσω ένα ταξί. Ως και δάνεια μου έδινε, μέσω των τραπεζών, με ποσά απίστευτα, που δεν παίρνεις ούτε για να χτίσεις σπίτι απ' τα θεμέλια! Τώρα, μας στέλνουν στην οικονομική καταστροφή"!
Ο αντιπρόεδρος του σωματείου τους, Δ. Καρατάκης, λέει: "Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι δεν είμαστε κατά του να ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα. Το αντίθετο. Διαφωνούμε με τον τρόπο που προσπαθεί να επιβάλει κάτι τέτοιο η κυβέρνηση. Τι θα πει 'οι άδειες θα δίνονται με ποιοτικά κριτήρια'; Ποιος θα τα ορίζει και κάθε πότε";
Όσο για το επιχείρημα πως οι κινητοποιήσεις τους πλήττουν τον τουρισμό, γίνεται... Τούρκος (κι αυτός και οι υπόλοιποι: "Δυο μέρες τώρα οι συνάδελφοι επιτρέπουν την ελεύθερη δίοδο των τουριστών από τα διόδια των Νέων Μαλγάρων. Αρχίσαμε τις κινητοποιήσεις τη Δευτέρα και ως την Τετάρτη... ούτε μας είχαν δει στην πόλη. Μόνον την Τετάρτη πραγματοποιήσαμε μια πορεία -όπως έχει δικαίωμα να κάνει κάθε εργασιακός κλάδος. Κι όμως, μας λάσπωναν συνεχώς. Τι έχουν να πουν, τώρα";