Για σήμερα Παρασκευή 23 Ιουλίου 2011, είναι προγραμματισμένες να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:


* Συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ΔΝΤ με θέμα το ποσοστό συμμετοχής του στην οικονομική βοήθεια της Ελλάδας.

* Ανακοινώνονται σήμερα από την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) τα στατιστικά στοιχεία του ισοζυγίου πληρωμών για τον Μάϊο.

* Συνεχίζουν για έκτη ημέρα σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι ιδιοκτήτες ταξί που αντιδρούν στην πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.

* Σήμερα η κρίσιμη απόφαση για τη στάση των μελών της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ΠΝΟ, εάν θα απεργήσουν ή όχι, μετά τη χθεσινή τους συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Χάρη Παμπούκη, με αίτημα την αναβολή του μεσοπρόθεσμου που υπαγορεύει τη μείωση των συντάξεων του ΝΑΤ

* Λήγει σήμερα, Παρασκευή 22 Ιουλίου η προθεσμία υποβολής και καταχώρησης αιτήσεων αναπληρωτών και ωρομισθίων καθηγητών μετά την παράταση που είχε δοθεί, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

* Στις 8:30 π.μ. στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Μουδανιών, η συγκέντρωση των ιδιοκτητών ταξί της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι θα αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Αποκλεισμένες ήταν χθες οι είσοδοι στην πόλη.

* Στις 9:30 π.μ. στη Βουλή, θα συνεδριάσει η Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, με θέμα ημερήσιας διάταξης: Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Για τη Λειτουργία Ενεργειακών Αγορών Ηλεκτρισμού και Φυσικού Αερίου για ερευνα, Παραγωγή και δίκτυα μεταφοράς Υδρογονανθράκων και άλλες ρυθμίσεις» (5η συνεδρίαση - β' ανάγνωση). Εισηγητές: Αθανάσιος Χαντάβας και Σταύρος Καλαφάτης.

* Στις 11 π.μ. στο υπουργείο Οικονομικών (Νίκης 5), ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής, χθες, στις Βρυξέλλες.

* Στις 12 το μεσημέρι, στη Βουλή, συνεδριάζει υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, το υπουργικό συμβούλιο.

* Στη 1 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου και τη νέα ηγεσία των ανώτατων δικαστηρίων της χώρας.