Τιμή στο έργο ζωής της οραματίστριας Μελίνας Μερκούρη, για άλλη μία χρονιά, τα "Μεκρούρεια" του δήμου Νεάπολης - Συκεών, δίνει την ευκαιρία στο κοινό της δυτικής Θεσσαλονίκης να χαρεί μεγάλες και σπουδαίες θεατρικές παραστάσεις.

Από τις 21 έως και τις 31 Αυγούστου, το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα απ’ όλη τη χώρα, καθώς και τα Δημοτικά Θέατρα Συκεών και Νεάπολης, συγκεντρώνονται στο Ανοικτό Θέατρο Συκεών παρουσιάζοντας εννέα από τις καλύτερες παραστάσεις της φετινής σεζόν.
Στο πνεύμα της δύσκολης -οικονομικά- εποχής, ο δήμος μείωσε τις τιμές των εισιτηρίων, προσφέροντας έτσι σε όλο το θεατρόφιλο κοινό την ευκαιρία να ψυχαγωγηθεί και να απολαύσει ένα υπέροχο θεατρικό καλοκαίρι.
«Κι αν δυσκολίες σκιάζουν τώρα τη χώρα μας, είναι παράλληλα στιγμή δικαίωσης της αιώνιας Ελληνίδας. Ξέρουμε, όπως ήξερε κι η Μελίνα, ότι το πεπρωμένο μιας ελεύθερης, δημοκρατικής και αξιοκρατικής χώρας πρέπει να είναι η ένταξη του πολιτισμού ως στάσης ζωής στην κοινωνία, στην εκπαίδευση, στην πολιτική σκέψη, στην κοινωνική δράση. Τα “Μερκούρεια” είναι η φιλοσοφία της πολιτιστικής μας επανάστασης…», δηλώνει ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών, Σ. Δανιηλίδης.
Οι παραστάσεις θα φιλοξενηθούν στο Ανοικτό Θέατρο Συκεών “Μάνος Κατράκης” (οδός Καρόλου Κουν, Δενδροφυτεία Δ.Ε. Συκεών), χωρητικότητας 2.500 θεατών, και θ’ αρχίζουν στις 9 το βράδυ.

Το salonicanews δημιούργησε μια διαφορετική ιστοσελίδα, για να περιλάβει το πρόγραμμα της εκδήλωσης. Δες όλο το πρόγραμμα των Μερκουρείων 2011, με κλικ εδώ.