dimotiko_kolimbitirio_kalamarias_01Χωρίς προσωπικό κινδυνεύει να μείνει το δημοτικό κολυμβητήριο της Καλαμαριάς. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Θεσσαλονίκη”, στις 22 Ιουλίου λήγει η 18μηνη σύμβαση επτά εργαζομένων (3 γυμναστές, 2 νοσηλεύτριες, 2 γραμματείς) και αν δεν υπάρξει …>>>

άμεση κινητοποίηση του δήμου, θα απομείνουν μόλις δύο άτομα, ένας γυμναστής και ένας ναυαγοσώστης για να εξυπηρετήσουν τους 500 καθημερινούς επισκέπτες.

Μιλάμε για συμβασιούχους των 500 ευρώ, τετράωρης απασχόλησης, οι οποίοι υπερβάλουν εαυτόν, για να μην έχουν προβλήματα οι επισκέπτες. Να σημειωθεί ότι, το καλοκαίρι του 2009, όταν και τότε έληξαν συμβάσεις εργαζομένων, το κολυμβητήριο έμεινε για εννιά μήνες με προσωπικό δύο ατόμων.

Με δηλώσεις του στην εφημερίδα, ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης, αποκλείει να συμβεί κάτι τέτοιο  κι εφέτος. Υπόσχεται ότι "ο δήμος θα προσλάβει 4-5 άτομα, μέσω υπουργείου Εσωτερικών και πάλι με συμβάσεις για να στελεχώσουν το κολυμβητήριο. Παρ' όλο που η λειτουργία αυτού του κολυμβητηρίου στοιχίζει στο δήμο περίπου 400.000 ευρώ το χρόνο, η βούληση του δήμου είναι να το υποστηρίξει, καθώς εξυπηρετεί χιλιάδες συμπολίτες μας".

Το κολυμβητήριο της Καλαμαριάς λειτουργεί από τις 06.30 το πρωί ως τις 23.30 το βράδυ για να εξυπηρετεί εργαζόμενους, με είσοδο 2 ευρώ κατ’ άτομο.