panagia_chalkeon_01Στην πλατεία Αριστοτέλους, στο κομμάτι πάνω από την Εγνατία, πίσω από την Παναγία Χαλκέων, υπάρχει εδώ και χρόνια μία κοινόχρηστη βρύση. Μόνον που, τις τελευταίες ημέρες, δεν τρέχει νερό! Ο λόγος; >>>

 

Αυτές οι κοινόχρηστες βρύσες είναι ιδιοκτησία του Δήμου Θεσσαλονίκης. Πρόσφατα κάτοικοι της περιοχής με μία κοινή και μία επώνυμη αναφορά κατάγγειλαν ότι έχει εξελιχθεί σε εστία μόλυνσης διότι χρησιμοποιείται από αστέγους.

Οι υπηρεσίες του δήμου έκαναν αυτοψία και συμφώνησαν ότι είχε όντως δημιουργηθεί εστία μόλυνσης. Και διέκοψαν την παροχή. Προσωρινά, όπως διευκρίνισαν.

Έτσι τώρα οι άστεγοι δεν έχουν που να πλυθούν, αλλά δεν έχουν και τη δυνατότητα διαμαρτυρίας. Διαμαρτυρήθηκαν όμως οι φιλόζωοι διότι διαπίστωσαν ότι έχουν πρόβλημα τα ζώα της περιοχής. Παράλληλα, άλλοι περίοικοι διαμαρτύρονται διότι σε συνθήκες καύσωνα δεν έχουν κάπου να βρέξουν το κεφάλι τους ή να πιουν λίγο νερό.

Το θέμα αναδεικνύει στο λογαριασμό του, στο Facebook, ο (πάντοτε) δημοσιογράφος, επικεφαλής της παράταξης “Ενεργοί Πολίτες – Οικολογία στην Πράξη”, Χρ. Μάτης. Και σχολιάζει: “Η βρύση δεν μπορεί να μένει κλειστή. Συνθήκες υγιεινής για όλους μπορούμε να διασφαλίσουμε”;

Να ελπίσουμε ότι, για άλλη μία φορά, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα κάνουν το θαύμα τους…