metro_03Στη Θεσσαλονίκη φθάνει κλιμάκιο της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Σε αυτό θα συμμετάσχει και ο Έλληνας αντιπρόεδρός του, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος. Θα εξετάσει τα έργα που γίνονται με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. >>>

 

Η αποστολή των ευρωβουλευτών θα περιοδεύσει στη Μακεδονία και την Ήπειρο την Τετάρτη 13 και Πέμπτη 14 Ιουλίου. Έργα που εκτελούνται με ευρωπαϊκή συγχρηματοδότηση είναι η κατασκευή του Μετρό της Θεσσαλονίκης (που προχωρά με ρυθμό χελώνας) αλλά και η αποκατάσταση της λίμνης Κορώνειας (για το οποίο κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με σιγουριά).

Στη Θεσσαλονίκη τα μέλη της θα ενημερωθούν από τον Υφυπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης, εκπροσώπους της Περιφέρειας και το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης σχετικά με το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που περιλαμβάνεται στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007-2013.

Το απόγευμα της Τετάρτης 13 Ιουλίου οι ευρωβουλευτές θα επισκεφθούν τα έργα του Μετρό της Θεσσαλονίκης και το επόμενο πρωί τη λίμνη Κορώνεια. Στη διαδρομή τους προς την Κοζάνη θα ξεναγηθούν στην Εγνατία Οδό από εκπρόσωπο της εταιρίας.

Στην Κοζάνη θα επισκεφθούν παρουσία τοπικών φορέων τη δημοτική επιχείρηση διαχείρισης αποβλήτων ΔΙΑΔΥΜΑ, θα ενημερωθούν για το ευρυζωνικό δίκτυο "Smart Village" που εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Ψηφιακή Σύγκλιση του ΕΣΠΑ, και θα παρακολουθήσουν παρουσίαση του έργου του μελλοντικού «φωτοβολταϊκού πάρκου» των 200 MW.

Επόμενος σταθμός θα είναι η πόλη της Καστοριάς ως τμήμα του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών της Εγνατίας Οδού και τελικός προορισμός τα Ιωάννινα. Εκεί το πρωί της Παρασκευής 15 Ιουλίου έχει προγραμματισθεί ενημερωτική συνάντηση-συζήτηση με τις αιρετές τοπικές αρχές της περιοχής. Στα Ιωάννινα η αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί το Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων του Ελληνικού, το τεχνολογικό πάρκο, το νέο τμήμα του Νοσοκομείου Χατζηκώστα, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το οικολογικό πάρκο της λίμνης των Ιωαννίνων.