Είχαν γίνει ο φόβος κι ο τρόμος τον Εύοσμο. Οι τρεις νεαροί δε δίσταζαν καθόλου: Ορμούσαν στους διαβάτες, τους χτυπούσαν ή τους ψέκαζαν με σπρέι στα μάτια και τους άρπαζαν πορτοφόλια και τσάντες. >>>

Οι δυο νεαροί, ηλικίας 26 και 31 χρόνων, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, έπειτα από καταγγελία 27χρονης αλλοδαπής και εκτεταμένες αστυνομικές αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή του Ευόσμου. Εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ξημερώματα της Τετάρτης 6 Ιουλίου 2011, σε δρόμο του Ευόσμου, ο 26χρονος πλησίασε την 27χρονη αλλοδαπή και με τη χρήση σωματικής βίας, άρπαξε την τσάντα της, η οποία περιείχε 120 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και άλλα προσωπικά της αντικείμενα. Στη συνέχεια, ο δράστης επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο, όπου τον περίμενε ο 31χρονος συνεργός του και μαζί τράπηκαν σε φυγή, μέχρι τη στιγμή του εντοπισμού και της σύλληψης τους.

Επίσης, από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι, οι συλληφθέντες μαζί με τρίτο συνεργό τους, ηλικίας 26 ετών, ο οποίος ομοίως συνελήφθη,:

  • Την Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011, στην περιοχή του Ευόσμου, προσποιούμενοι τους Αστυνομικούς, πλησίασαν 45χρονο ημεδαπό, και αφού τον ακινητοποίησαν με χρήση σπρέι και σωματικής βίας, του πήραν τα κοσμήματα που φορούσε.

  • Την 30 Ιουνίου 2011, στην  ίδια περιοχή, άρπαξαν την τσάντα 43χρονης ημεδαπής, η οποία περιείχε 150 ευρώ, κινητό τηλέφωνο και άλλα αντικείμενα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Εναντίον τους ασκήθηκε δίωξη για ληστεία κατά συρροήν και παραπέμφθηκαν στον ανακριτή, από όπου ζήτησαν και πήραν 48ωρη προθεσμία για να προετοιμάσουν την απολογία τους. Ως τότε, κρατούνται.