Επίσκεψη της επιτροπής αξιολόγησης υποψηφίων βουλευτών της ΝΔ αναμένεται στη Θεσσαλονίκη τις επόμενες ημέρες. Στο μεταξύ στο επίκεντρο της πρόσφατης επίσκεψής του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Ανδρέα Λυκουρέντζου στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε και ...η κατάρτιση των ψηφοδελτίων. Είχε επαφές με στελέχη, τα ονόματα των οποίων έχουν συζητηθεί για τις γαλάζιες λίστες όπως τις Ανθή Σαλαγκούδη, Τζελίνα Μακραντωνάκη, Λιάνα Γούτα από την Α’ περιφέρεια και Γιάννη Καραγιάννη, Πόπη Καλαϊτζή, Βασίλη Κανάκα, Γιάννα Τζάκη, Γιάννη Παλαιστή, Άρη Αραμπατζή από τη Β’ περιφέρεια.
Για τις λίστες της Α’ Θεσσαλονίκης, από νέα πρόσωπα, φαίνεται να έχει κλειδώσει η συμμετοχή των Στράτου Σιμόπουλου και Δημήτρη Πανοζάχου, ενώ έχουν ακουστεί των Δημήτρη Σταμάτη, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, Δημήτρη Γαρούφα, Στάθη Κωνσταντινίδη, Δημήτρη Κούβελα, Άννας Ευθυμίου, Μαρίας Αποστολίδου, Μαρίας Μήτσιου κ.ά. και για τη Β’ της Έφης Βασιλειάδου.
Στην Α’ περιφέρεια από μια θέση στο ψηφοδέλτιο θα καταλάβουν οι βουλευτές Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Γιάννης Ιωαννίδης και Έλενα Ράπτη όπως και ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, κάτι που τελευταία πολλές φορές έχει επισημάνει εμμέσως πλην σαφώς ο στενός του συνεργάτης Ευάγγελος Αντώναρος. Νέα υποψηφιότητα αναμένεται για τον πρώην υφυπουργό Γιώργο Ορφανό, τους πολιτευτές Παναγιώτη Κοκόρη, Βίκυ Ευταξά και Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, ενώ ακούγονται και οι Άρτεμις Διαλυνά και Κώστας Μαργαρίτης.
Στη Β’ περιφέρεια δύο θέσεις θα καταλάβουν οι βουλευτές Θόδωρος Καράογλου και Σάββας Αναστασιάδης. Νέα υποψηφιότητα επιδιώκει ο πρώην υφυπουργός Αδάμ Ρεγκούζας, ενώ από πολιτευτές κινούνται ο Παντελής Τσακίρης και η Εύα Παντούσα.

(στη φωτογραφία υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009)
__________________________________________________________