Αποφυλακίστηκε, σήμερα, από τις Αγροτικές Φυλακές Κασσάνδρας, όπου είχε μεταχθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο Βασίλης Ξηρός, ο μικρότερος αδελφός της οικογένειας, το όνομα της οποίας είχε εμπλακεί στην υπόθεση της 17 Νοέμβρη, όταν δέμα-βόμβα εξερράγη στα χέρια του αδελφού του Σάββα.
Ο Βασίλης Ξηρός γεννήθηκε το 1972 στην Κοζάνη. Πρόκειται για το μικρότερο γιο της πολυμελούς οικογένειας του πατέρα Τριαντάφυλλου και της Μοσχούλας που φέρεται ως μέλος της 17Ν. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, όπου ασκούσε κατά διαστήματα το επάγγελμα του τεχνίτη μοτοσικλετών.
Μερικές ημέρες μετά από την έκρηξη στο λιμάνι του Πειραιά, προσήχθη -μαζί με τα αδέλφια του Νίκο και Δημήτρη- από τους άνδρες της αντιτρομοκρατικής, αρχικά στην αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης, και κατόπιν με C-130 στη ΓΑΔΑ.
Ο Β.Ξηρός φέρεται να έλαβε για πρώτη φορά μέρος σε ενέργεια της 17Ν, με το κωδικό όνομα «Παναής», ως οδηγός του αυτοκινήτου διαφυγής για τη ληστεία του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στο Βύρωνα. Έκτοτε συμμετείχε σε σειρά επιθέσεων, όπως δολοφονίες, εκρήξεις και ληστείες, μαζί με τον Σάββα Ξηρό και τον Δημήτρη Κουφοντίνα.
Σύμφωνα με το αμετάκλητο βούλευμα, κατηγορήθηκε για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση, διακεκριμένη οπλοκατοχή και συνέργια σε συνολικά 28 ενέργειες(απλή συνέργια στις ανθρωποκτονίες των Στ.Σόντερς και Κ.Περατικού, στις επιθέσεις με ρουκέτα εναντίον της οικίας του Γερμανού πρέσβη και των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, σε τοποθετήσεις βομβών και ληστείες, καθώς και για κλοπές οχημάτων και μοτοσικλετών).