Συνολική και ευρωπαϊκή λύση στο πρόβλημα του χρέους θέλει, τουλάχιστον σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην εισήγησή του στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου. Χαρακτήρισε “ιστορικής σημασίας”, τις αποφάσεις που πρέπει να πάρει η Ευρώπη. >>>

 

«Με αιχμή την Ελλάδα, και άλλες χώρες πια, η κρίση αυτή συνιστά μια γενικότερη αμφισβήτηση του ευρώ από τις αγορές, σε συνδυασμό βέβαια με κάθε λογής κερδοσκοπικά παιχνίδια», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Δείχνοντας, για άλλη μία φορά, ως μη έχων ώττα, υποστήριξε πως “η κυβέρνηση εξαρχής πρότεινε λύσεις για την εξασφάλιση της ρευστότητας, την εξυγίανση και συμμετοχή του τραπεζικού συστήματος στην επίλυση της κρίσης, καθώς και την αποτελεσματική διαχείριση των δημοσιονομικών της χώρας με παράλληλες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες”! Τι έφταιγε που τα πράγματα δεν πήγαν καλά για τη χώρα; Η… Δεξιά!

«Σε μια Ευρώπη με καθολική κυριαρχία των συντηρητικών δυνάμεων, οι θέσεις μας αυτές δυστυχώς, δεν ακούστηκαν εγκαίρως», είπε! Για να σπεύσει να προσθέσει ότι αν και οι αποφάσεις που έχει λάβει η ΕΕ είναι ιστορικές, είναι ταυτόχρονα «πάντα ανεπαρκείς και καθυστερημένες σε σχέση με τις όλο και πιο απρόβλεπτες και φοβικές αντιδράσεις των αγορών».

Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε –και πάλι- «συνεχή εγρήγορση και συνέπεια στην τήρηση των δεσμεύσεών μας».