Μπορεί να μη βγήκαν, ακόμη, στις πλατείες -αν και σε κάποιες πολιτείες έγινε κι αυτό, από συνταξιούχους που έχουν να πληρωθούν τη σύνταξή τους πάνω από τρεις μήνες- όμως οι αμερικανοί άρχισαν κι αυτοί να αμφισβητούν το ...
πολιτικό τους σύστημα και να ρίχνουν ευθύνες και στους Δημοκρατικούς αλλά και στους Ρεπουμπλικάνους, για την οικονομική κατάσταση της χώρας!
Το ένα τρίτο και πλέον των αμερικανών θεωρούν ότι η πολιτική του προέδρου Ομπάμα έχει επιδεινώσει την κατάσταση της οικονομίας, αλλά θεωρούν εξίσου υπεύθυνους τους Ρεπουμπλικανούς, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Washington Post-ABC News, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Το ποσοστό των αμερικανών που απάντησαν ότι ο Ομπάμα--Δημοκρατικός--επιδείνωσε την κατάσταση της οικονομίας αυξήθηκε κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες από τον Οκτώβριο φθάνοντας στο 37%, διαπίστωσε η δημοσκόπηση.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 90% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι η κατάσταση της οικονομίας δεν είναι καλή, το 85% ότι ζουν με δυσκολία και τέσσερις στους πέντε ότι είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί μία δουλειά.
Οι πιθανότητες επανεκλογής του προέδρου το 2012 εξαρτώνται από την ικανότητά του να αντιμετωπίσει το ποσοστό της ανεργίας που ανέρχεται σε 9,2%.