Από ηλεκτρικό ρεύμα 20.000 βολτ κεραυνοβολήθηκε, το μεσημέρι, ο υπάλληλος της ΔΕΗ Π.Δ., ο οποίος εργαζόταν στο Νότιο Πεδίο του εργοστασίου της επιχείρησης στην Πτολεμαΐδα. Ο υπάλληλος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο της επιχείρησης στο νοσοκομείο και, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των γιατρών, έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου ΔΕΗ "Σπάρτακος", ο συνάδλεφός τους, που εργαζόταν σε υποσταθμό εντός των εγκαταστάσεων είχε "τύχη βουνό. Βουνό και οι ευθύνες που βαραίνουν την εργοδοσία για τα πλημμελή μέτρα, την ανυπαρξία κατάλληλου εξοπλισμού, την έλλειψη προσωπικού, την ανυπαρξία της εξειδίκευσης, την ολιγωρία και την αδιαφορία. Η λίστα αυτή δεν έχει σταματημό", καταγγέλλουν.
Προσθέτουν, ακόμη, ότι το παλαιό ασθενοφόρο που χρησιμοποιήθηκε για τη διακομιδή του τραυματία "μόλις και μετά βίας" έφθασε στο νοσοκομείο.
"Αυτοί είναι οι προνομιούχοι υπάλληλοι της ΔΕΗ", τονίζουν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης. Και ζητούν προσλήψεις νέου προσωπικού, καθώς τα κενά είναι πολλά και άμεση αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου εξοπλισμού.