"Υπηρέτης δύο αφεντάδων", σήμερα κι αύριο, στο Θέατρο Δάσους(φωτογραφία) και "Ευτυχώς επτωχεύσαμεν" στο Θέατρο Κήπου. Δυο επιλογές για τους θεατρόφιλους. Εμείς, πάντως, θα προτείνουμε jazz, στο spitimou, όπου πληρώνετε... ό,τι καταναλώσετε. Καλή διασκέδαση:


Θέατρο
  • Το έργο των Παύλου Μάτεση και Φώτη Σπύρου με τίτλο «Ευτυχώς επτωχεύσαμεν» παρουσιάζεται σήμερα τελευταίο βράδυ, στις 9.30 μ.μ. στο πλαίσιο των Γιορτών Ανοιχτού Θεάτρου που διοργανώνει η αντιδημαρχία Πολιτισμού του δήμου Θεσσαλονίκης. Στην παράσταση που φιλοξενείται στο θέατρο Κήπου πρωταγωνιστούν ο Φώτης Σπύρου και η Σοφία Βογιατζάκη. Τιμές εισιτηρίων: Φοιτητικό-παιδικό 15 €, Κανονικό 18 €. Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ.
  • Το έργο του Κάρλο Γκολντόνι «Υπηρέτης δύο Αφεντάδων» θα παρουσιαστεί σήμερα και αύριο στις 21.00 μ.μ. στο Θέατρο Δάσους. Η σκηνοθεσία-δραματουργική επεξεργασία είναι του Γιάννη Κακλέα.Τιμές εισιτηρίων 20 € κανονικό, 15 € μαθητικό - φοιτητικό-άνεργοι- τρίτεκνοι- πολύτεκνοι- κάρτα Πολιτισμού.


Μουσική
  • “O κώδικας της Ζωής”, µια µουσική παράσταση όπου η Ζωή Τηγανούρια, µε το ακορντεόν ως σολιστικό όργανο, παρουσιάζει ορχηστρικές συνθέσεις από το ολοκαίνουριο πέµπτο της άλµπουµ µε τίτλο “Zoe’s code”, στη Μικρή Σκηνή της Μονής Λαζαριστών. Είσοδος 10 ευρώ. Έναρξη 21.30.
  • Jazz Live με τους George Patsiaouras Trio, απόψε, από τις 10.30 μ.μ., στο Spitimou Groundfloor, στην Φράγκων 3. Είσοδος ελεύθερη - πληρώνετε με την κατανάλωση ποτών.



Εκδηλώσεις
  • Εκδηλώσεων συνέχεια στην Καλαμαριά και στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Καλοκαιρινή Πλατεία» που οργανώνει από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο ο ομώνυμος δήμος. Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν μέχρι την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου. Σήμερα στις 20.30 μ.μ. στην πλατεία Φοίνικα θα δοθεί η παράσταση κουκλοθέατρου «Αστείες ιστορίες με κούκλες μάπετ», με κούκλες μάπετ από την ομάδα «ΤΙΚ ΝΙΚ».


Εικαστικά
  • Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης παρουσιάζει στις 7 Απριλίου την ατομική έκθεση τουDamien Hirst με τίτλο "New Religion" σε επιμέλεια της Αρτέμιδος Ποταμιάνου. Η έκθεση αποτελεί συνδιοργάνωση με το British Council και τη Paul Stolper gallery. Ως τις 31 Ιουλίου. Είσοδος 4 και 2 ευρώ.
  • Έκθεση φωτογραφίας του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης με τίτλο “Μορφές και Σκιές από το Θέατρο” που περιλαμβάνει εικόνες του Κώστα Ορδόλη φιλοξενείται στο ισόγειο του φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 10 Σεπτεμβρίου.
  • Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης διοργανώνει την εικαστική έκθεση "Δάμασις του Βλέμματος, ένα εγχείρημα μεταξύ τέχνης, φιλοσοφίας και ψυχανάλυσης", σε συνεργασία με την βιεννέζικη ομάδα “entre – Μεταξύ: τόπος για μια πειραματική θεωρία της εικόνας”, με την υποστήριξη του Αυστριακού Υπουργείου Παιδείας, Τέχνης και Πολιτισμού και του Ινστιτούτου Goethe Θεσσαλονίκης. Ως τις 2 Σεπτεμβρίου 2011. Ώρα: Δευτέρα & Τρίτη: 14.00-21.00 Τετάρτη - Παρασκευή: 9.00-16.00
  • Η αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει έκθεση των αρχιτεκτόνων Τάσου και Δημήτρη Μπίρη στο φουαγιέ του δημαρχείου. Τα έργα θα φιλοξενηθούν στον εκθεσιακό χώρο μέχρι τις 24 Ιουλίου.
  • Συνεχίζεται στην αίθουσα τέχνης Έψιλον (Αλεξ. Σβώλου 7) της Ρόζυ Οικονομίδου η ομαδική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο “Τα καλοκαιρινά”. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Αυγούστου.
  • Η γκαλερί Λόλα Νικολάου παρουσιάζει 4 νέους καλλιτέχνες, στηρίζοντας και αναδεικνύοντας έμπρακτα την ανανέωση της εικαστικής δημιουργίας στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τους Κώστα Γιάτσο, Δημήτρη Εφέογλου, Σταμάτη Λάσκο και Φώτη Σαγώνα. Ώρες λειτουργίαςΤρ., Πε., Πα.: 12.00 – 20.00 / Τε., Σα.: 12.00 -15.00
  • Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης παρουσιάζει για τους καλοκαιρινούς μήνες νέα έκθεση έργων της ρωσικής πρωτοπορίας από τη συλλογή Κωστάκη στον εκθεσιακό χώρο της Μονής Λαζαριστών. Η έκθεση, η οποία θα διαρκέσει έως τις 28 Αυγούστου (ώρες λειτουργίας: Τρίτη- Κυριακή 11.00 - 19.00, Δευτέρα κλειστά) και είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να παρουσιάζει τα κινήματα της ρωσικής πρωτοπορίας με χρονολογική σειρά στους δύο ορόφους της Μονής Λαζαριστών.
  • Οι Designers United, η σχεδιαστική ομάδα που ίδρυσαν ο Δημήτρης Κολιαδήμας και ο Δημήτρης Παπάζογλου, έχοντας σχεδιάσει για διεθνούς εμβέλειας αθλητικά, καλλιτεχνικά και εμπορικά γεγονότα, έχοντας διακριθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό, παρουσιάζουν έργα τους στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Θέμα της έκθεσης THE GESTALT EFFECT. Διάρκεια έκθεσης: 31 Μαΐου – 31 Ιουλίου 2011. Ώρα: Τρίτη,Πέμπτη,Σάββατο:10.00-18.00 Τετάρτη:10.00-22.00 Παρασκευή: 10.00-19.00 Κυριακή:11.00-15.00 Τιμή Εισόδου 4€, 2€(μειωμένο)
  • Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης η έκθεση με τίτλο “Το δώρο του Διονύσου. Επτά σύγχρονες εικαστικές δημιουργοί από τις χώρες του αραβικού κόσμου και τη Μέση Ανατολή παρουσιάζουν τη δουλειά τους στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης στο πλαίσιο του προγράμματος “Θεσσαλονίκη, σταυροδρόμι πολιτισμών”. Μπορείτε να επισκεφτείτε την έκθεση μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου.
  • Το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ διοργανώνει έκθεση αστροφωτογραφίας του φωτογράφου Λουκά Χαψή με τίτλο «Παρατηρητές του Χρόνου», από 3 Μαΐου έως 22 Ιουλίου 2011.
  • Στο Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης, έκθεση με θέμα "Η Συμβολή των Εβραίων στον αθλητισμό της Θεσσαλονίκης".



Θερινά Σινεμά
  • Μέχρι τις 24 Ιουλίου θα έχετε την ευκαιρία να δείτε την ταινία “Μέσα από τις Φλόγες” στον δημοτικό κινηματογράφο της Θέρμης, "Σινέ θερμαΐς" (Δημητρίου - Καραολή & Καπετάν Χάψα). Οι προβολές πραγματοποιούνται στις 21.30 κάθε βράδυ.
  • Στο σινέ «Παράδεισος» στην περιοχή Στρεμπενιώτη στη Νεάπολη προβάλλεται μέχρι τις 24 του μηνός στις 21.30 μ.μ. και στις 23.30 μ.μ. η ταινία «Ιρλανδέζικος δρόμος».
  • Στο σινέ «Άλσος» στην περιοχή Δενδροφυτεία, στις Συκιές, σήμερα στις 21.30 μ.μ. μπορείτε να δείτε μέχρι την Κυριακή 24 Ιουλίου το φιλμ «The way back».