Βεβήλωσαν για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα το μνημείο του Ολοκαυτώματος των Εβραίων στην Πλατεία Ελευθερίας της Θεσσαλονίκης. Άγνωστοι πέταξαν μπογιές και σχεδίασαν τον αγκυλωτό σταυρό. Μάλιστα, η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις!
Σε ανακοίνωσή της, η ισραηλιτική κοινότητα Θεσσαλονίκης κάνει λόγο για "χρήση των ιδίων μέσων" και "πανομοιότυπο τρόπο" βεβήλωσης, με το περιστατικό της 17 Ιουνίου 2011. "Το μνημείο που η ελληνική πολιτεία αφιέρωσε στη μνήμη των 50.000 Ελλήνων πολιτών της Θεσσαλονίκης που δολοφονήθηκαν μόνο λόγω του εβραϊκού τους θρησκεύματος αποτέλεσε για κάποιους το χώρο έκφρασης ανιστόρητων και αβάσιμων παραλληλισμών", τονίζουν, στην ανακοίνωσή τους, οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης. 
Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της Ισραηλιτικής Κοινότητας, "οι πράξεις αυτές προσβάλλουν όχι μόνο τη μνήμη όσων χάθηκαν άδικα και βίαια στα ναζιστικά στρατόπεδα αλλά και αυτούς που παρά τα όσα έζησαν βασιζόμενοι στην αγαπη τους για την πόλη επέστρεψαν και ξανάχτισαν τις ζωές τους σε αυτή". 
Η Ισραηλιτική Κοινότητα ζητά την τιμωρία των ενόχων καθώς και τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την προστασία του μνημείου.
______________________________________________________________
με πληροφορίες από το www.seleo.gr