Είχαμε καιρό να δούμε κόντρα Παπαγεωργόπουλου Μπουτάρη. Σήμερα, στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, θυμηθήκαμε τα... παλιά. Αφορμή η ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρώην δήμαρχος, ως πρόεδρος της ΤΕΔΚ του νομού, για το θέμα των κουνουπιών.
"Τον μειώνει τον Παπαγεωργόπουλο αυτό", υποστήριξε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Κι έκανε και... συστάσεις: "Θα θελα" είπε "σε μια φάση της ζωής του που είναι καταηγορούμενος, να τον παρακαλούσα να σιωπήσει"!
Ο κ. Μπουτάρης απάντησε στον κ. Παπαγεωργόπουλο, ο οποίος στην ανακοίνωσή του έλεγε ότι πολλές φορές επισήμανε το πρόβλημα με τα κουνούπια, για να επιβεβαιωθεί με το δυσάρεστο περιστατικό της ανίχνευσης του Ιού του δυτικού Νείλου σε έναν άνθρωπο, ότι "έγιναν ψεκασμοί από εδάφους σε ρέματα, δημόσια νοσοκομεία, δημόσιους δρόμους και οι δειγματοληψίες συνεχίζονται". Ανακοίνωσε, δε, ότι αύριο θα γίνει συνάντηση της κοινής επιτροπής που έχει συσταθεί για το θέμα, μετά του κρούσμα που ανιχνεύτηκε στη Χαλάστρα, ώστε να αποφασιστούν νέοι ψεκασμοί, αυτήν τη φορά στα κουνούπια κι όχι στις προνύμφες, όπως έγινε ως τώρα.
Δεν είχε τελειώσει τις δηλώσεις του ο κ. Μπουτάρης, όταν ο πρώην δήμαρχος εξέδωσε νέα ανακοίνωση - απάντηση:
«Ο κ. Μπουτάρης φαίνεται ότι δεν αντιλήφθηκε ότι η παρέμβαση που έκανα ως Πρόεδρος της ΤΕΔΚ για το θέμα των κουνουπιών την προηγούμενη εβδομάδα δεν αφορούσε το Δήμο Θεσσαλονίκης αλλά την Κυβέρνηση. Η ΤΕΔΚ Νομού Θεσσαλονίκης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ήδη από τον Φεβρουάριο για τη λήψη των ενδεδειγμένων μέτρων με τα οποία θα προστατεύονταν οι πολίτες από τον θανατηφόρο Ιό του Δυτικού Νείλου, εξαιτίας του οποίου πέρυσι θρηνήσαμε 35 θύματα. Η κριτική για την αδυναμία ή καθυστέρηση στην εφαρμογή τους γίνεται προς τους αρμοδίους υπουργούς Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης. Τώρα, εάν ο κ. Μπουτάρης θίχτηκε από την κριτική αυτή και αποφάσισε αυτοκλήτως να υπερασπιστεί την Κυβέρνηση είναι δικό του θέμα. Σε ό,τι αφορά τις παρακλήσεις του προς εμέ του απαντώ: ας τις αφήσει και ας κοιτάξει επιτέλους τη δουλειά του γιατί η πόλη εμφανίζει μία πρωτοφανή άσχημη εικόνα. Τέλος, θα πρέπει να ντρέπεται για τις κατηγορίες τις οποίες εξαπολύει προς έναν επί 12 χρόνια Δήμαρχο Θεσσαλονίκης».
________________________________________________________