Φάκελο 47 σελίδων, με απόρρητα και εμπιστευτικά έγγραφα για το φονικό φορτίο, που φυλασσόταν στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς, έδωσε στον Γενικό Εισαγγελέα και στη συνέχεια στη δημοσιότητα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής, βουλευτής του ΔΗΣΥ Γιώργος Γεωργίου. >>>

Στο φάκελο περιέχονται πολλές επιστολές μεταξύ της Εθνικής Φρουράς, του υπουργείου Άμυνας και του υπουργείου Εξωτερικών, αλλά και ανεξάρτητων θεσμικών οργάνων, όπως ο Γενικός Εισαγγελέας και η Βουλή των Αντιπροσώπων, καθώς και τα πρακτικά συσκέψεων σχετικά με το χειρισμό τού θέματος, από τις 28 Μαΐου 2009 έως και τις 7 Ιουλίου 2011.
Ο κ. Γεωργίου είπε ότι από σημείωμα, που υποβλήθηκε στη Βουλή, αναφέρεται ξεκάθαρα ότι είναι πολιτικοί οι λόγοι για τους οποίους δεν είχε διαφοροποιηθεί ο χειρισμός του θέματος, αναφορικά με τη φύλαξη τού κατασχεθέντος φορτίου.
Στα έγγραφα καταγράφεται η αρχική άποψη τού παραιτηθέντος αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Πέτρου Τσαλικίδη, για λήψη μέτρων προστασίας και αργότερα η ιδιαίτερη ανησυχία του για την παρατεταμένη υπαίθρια εναποθήκευση του φορτίου.
__________________________________________________
από το www.difernews.gr