Νωρίς είναι ακόμη, για τον Σούλη Μαρκόπουλο, ώστε να εκφράσει γνώμη για τον αντίπαλο του ΠΑΟΚ για την Ευρωλίγκα. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ περιμένει να σχηματιστούν τα ρόστερ των ομάδων –αν και δεν έκρυψε πως θα προτιμούσε κάποιον άλλον αντίπαλο. …>>>

 

Ο ΠΑΟΚ έπεσε στα δύσκολα, καθώς κληρώθηκε ν΄ αντιμετωπίσει την Τουρκική Γαλατά Σαράι –φαβορί ακόμη και για την κατάκτηση του κυπέλλου!

Για να φτάσει ως τους ομίλους ο ΠΑΟΚ, εκτός από την Galatasaray θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο δύο ακόμη ομάδων: θα αντιμετωπίσει το νικητή του Βιλερμπάν- Γκραβελίν. Εφόσον κερδίσει, θα συνεχίσει ακόμη περισσότερο, ως τον τελικό δηλαδή του προκριματικού ομίλου, όπου επόμενος αντίπαλός του θα είναι μία ομάδα που θα προκύψει από τα ζευγάρια Lietuvos Rytas – KK Buducnost και KK Cibona Zagreb – Cholet Basket.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του πρώτου προκριματικού ομίλου στον οποίο μετέχει ο ΠΑΟΚ είναι…
Προημιτελική φάση (29-30/10/2011)
Asvel Villerbaunne – Gravelines (1)
ΠΑΟΚ – Galatasaray (2)
Lietuvos Rytas – KK Buducnost (3)
Kk Cibona Zagreb – Cholet Basket (4)
Ημιτελική Φάση (1/10/2011)
(5) 1-2
(6) 3-4
Τελική Φάση (2/10/2011)
5 –6

Εάν προκριθεί ο ΠΑΟΚ στη φάση των ομίλων θα συμμετέχει στον τρίτο όμιλο της Euroleague, όπου βρίσκονται επίσης οι εξής ομάδες…
Real Madrid
Maccabi Tel Aviv
Partizan Belgrade
Anadolu Efes Instanbul
Emporio Armani

Είναι φυσικό, έτσι, ο Σούλης Μαρκόπουλος μετά την κλήρωση μα δηλώνει: «Οι ομάδες σε αυτό το επίπεδο είναι πολύ ισχυρές, οπότε πρόκειται για μία πολύ δύσκολη κλήρωση. Είναι πολύ νωρίς ακόμη να κάνουμε ασφαλείς κρίσεις για το ρόστερ των ομάδων, ακόμη και για το δικό μας καθώς είμαστε σε πολύ αρχικό στάδιο όσον αφορά τη διαμόρφωσή του, αλλά φαίνεται ότι η Donetsk θα ήταν πιο προσιτός αντίπαλος. Και το Τουρκικό πρωτάθλημα είναι πιο δυνατό και ανταγωνιστικό και η Galatasaray έδειξε με την συμμετοχή της στον τελικό των πλέι οφ ότι είναι πολύ δυνατή ομάδα, ενώ κι από τις πρώτες της κινήσεις, είναι προφανές ότι πρόκειται για μία ομάδα που έχει τις οικονομικές δυνατότητες να δημιουργήσει μία πολύ δυνατή ομάδα με πολύ υψηλούς στόχους. Θα παίξει ρόλο και η έδρα στην οποία θα διεξαχθεί ο προκριματικός όμιλος. Εχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας, γνωρίζουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν και θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε, δημιουργώντας μία όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστική ομάδα».