Παραδέχεται, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, πως η εικόνα της πόλης, όσον αφορά την καθαριότητα, δεν είναι αυτή που θα ήθελε όταν, τον Ιανουάριο, με το που αναλάμβανε, υπόσχονταν ότι η πόλη θα καθαρίσει το καλοκαίρι.

"Η κατάσταση με τα σκουπίδια προφανώς δεν είναι καλή. Όλοι ξέρουμε το πρόβλημα. Η εξέλιξη με την Ελληνική Εταιρία Ανακύκλωσης προχωράει, όχι, όμως, χωρίς προβλήματα. Κι αυτό επειδή υπάρχουν εγγενή οργανωτικά προβλήματα", παραδέχτηκε σήμερα, μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.
Λίγο αργότερα, μιλώντας για την πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας, αφού είπε ότι ο δήμος θα προχωρήσει, αρχικά πρόχειρα, στην πεζοδρόμηση αυτή, επειδή το ζητούν οι καταστηματάρχες της περιοχής, ζήτησε τη συμβολή του κόσμου στην καθαριότητα. "Η λογική του 'υιοθετώ τη γειτονιά μου' να περάσει σε όλες τις γειτονιές", είπε.
Μάλιστα, εξιστόρησε ένα περιστατικό που συνέβη στον ίδιο: Όπως είπε, καθώς πήγαινε με τα πόδια στο Δημαρχείο, συνάντησε μια γυναίκα - καταστηματάρχισα, που σκούπιζε το πεζοδρόμιο. "Μου είπε, με όλη την αυθάδεια, 'είδες πού καταντήσαμε, δήμαρχε; Να σκουπίζουμε τα πεζοδρόμια'; Και της απάντησα: 'Το σπίτι σου, μωρή, δεν το σκουπίζεις"; 
Και κατέληξε: "Η νοοτροπία, να τρέχει από πίσω μας ένας σκουπιδιάρης, πρέπει να σπάσει..."