Γνωστή σε όλους η αγάπη του
αείμνηστου Απ. Τσουρέκα για τον
Ηρακλή (φωτογραφία Β.Βερβερίδη)

"Καλό παράδεισο Απόστολε. Το έργο σου θα συνεχίσουμε εμείς οι καλοί σου φίλοι και συνεργάτες. Δεν θα γονατίσουμε". Με τα λόγια αυτά αποχαιρετά το φίλο του και συνεργάτη του, ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασ. Παπαγεωργόπουλος, στο προσωπικό του blog. >>>
Σε ένα εκτενές σημείωμά του, ο κ. Παπαγεωργόπουλος υποστηρίζει ότι "εδώ και 2-3 χρόνια ο πάντα χαρούμενος και καλοπροαίρετος Απόστολος είχε χάσει το χαμόγελο του. Γνώρισε και αυτός τον πόλεμο της λάσπης, κάτι που δεν το περίμενε, κάτι που τον πίκρανε πολύ. Δεν μπορούσε να διανοηθεί, πως είναι δυνατόν αυτός ο Άρχοντας, αυτός ο άδολος εργάτης, αυτός ο υπηρέτης του Λαού της Θεσσαλονίκης, ο άνθρωπος που διέθεσε ένα μεγάλο μέρος της περιουσίας του για την Νεολαία και τον Αθλητισμό, να δέχεται τόσο άδικες επιθέσεις για διαφανείς μικροπολιτικούς σκοπούς γιατί στεκόταν όρθιος και συνεπής στις αδιαπραγμάτευτες θέσεις του. Δεν άντεξε την πίεση, δεν άντεξε τις μυλόπετρες και έφυγε πρόωρα από κοντά μας".
Όσο για την καθαρά προσωπική τους σχέση, ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπογραμμίζει πως ο Απ. Τσουρέκας ήταν αυτός που γέμιζε αισιοδοξία και τους υπόλοιπους, στην παράταξή του, κάθε φορά που αντιμετώπιζαν μια δυσκολία.
Ο κ. Παπαγεωργόπουλος εκφράζει την οδύνη του για το χαμό του Απ. Τσουρέκα. Διάβασε ολόκληρη την ανακοίνωση του Β. Παπαγεωργόπουλου για το θάνατο του Απ. Τσουρέκα με κλικ εδώ.