ekrh3h-astynomikoi-thumb-largeΈνα χρόνο μετά την εκτέλεση του Σωκράτη Γκιόλια, από τρομοκράτες, ένας μέλος της οικογένειάς του, ο πεθερός του Ευθύμιος Κερμελής, σπάει τη σιωπή του και μιλά. Δίνει μια συνέντευξη καταπέλτη που δημοσιεύει, σήμερα, το “Πρώτο Θέμα” και μόνον γι αυτό αξίζει να αγοράσετε την εφημερίδα. >>>

 

Στη συνέντευξη στην εφημερίδα, ο πεθερός του Γκιόλια λέει χαρακτηριστικά πως, καθώς η υπόθεση βρίσκεται στο σκοτάδι, αρχίζει να πιστεύει αυτό που του είπε, μετά τη δολοφονία, ένας μοναχός: “Δεν φοβόντουσαν αυτό που ήταν ο Σωκράτης, αλλά αυτό που θα γινόταν.Πίστευα ότι ήταν ένα απλό παιδί που έκανε μόνο τη δουλειά του και ζούσε από αυτή. Ωστόσο, σκεπτόμενος τα γεγονότα, κατάλαβα την εμβέλεια που είχε και πως ίσως ενοχλούσε κάποιους με αυτά που έγραφε. Είχε απήχηση. Είναι το πρώτο θύμα της κρίσης! Ο πρώτος μάρτυρας της νέας τάξης πραγμάτων… Θα ακολουθήσουν κι άλλοι. Είχε το ραδιόφωνο, το troktiko και ετοιμαζόταν να βγάλει εφημερίδα. Θα είχε μεγάλη απήχηση. Αν ζούσε, ένα κείμενο θα έγραφε και θα γέμιζε η πλατεία Συντάγματος”.

Όσον αφορά την οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών» που ανέλαβε την ευθύνη, ο κ. Κερμελής αμφισβητεί αν η τρομοκρατική οργάνωση ήθελε να σκοτώσει τον γαμπρό του. «Πώς γίνεται να είναι στόχος μιας οργάνωσης που υποστηρίζει τα συμφέροντα του λαού από τη στιγμή που και ο Σωκράτης ήταν ένας μάχιμος δημοσιογράφος και τα υπερασπιζόταν», αναρωτιέται;

Ο πεθερός του Σωκράτη Γκιόλια καταγγέλλει πως υπολογιστές που πήρε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από παλαιότερη υπόθεση στην οποία είχε εμπλακεί το troktiko και είχαν γίνει μηνύσεις δεν επεστράφησαν ποτέ. Ο, δε, φάκελος της υπόθεσης παραμένει στην αστυνομία, αφού για την Αντιτρομοκρατική, η υπόθεση δεν έκλεισε.

Στέλνει, επίσης, ένα μήνυμα στον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχ. Χρυσοχοΐδη: “Βγήκε και είπε ότι ήξερε τους τρομοκράτες. Αυτό που είπε πέρασε στα ψιλά, αλλά είναι πολύ σοβαρό. Γνώριζε τους τρομοκράτες και δεν προστάτεψε τον Σωκράτη; Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Πραγματικά δεν έχουμε λόγια. Περιμένουμε να δούμε τον φάκελο για να βγάλουμε άκρη”.

Δεν αποκλείει την περίπτωση να φύγουν εκτός Ελλάδας, αφού, όπως λέει, η πολυκατοικία στην οποία έμενε ο Σωκράτης Γκιόλιας με την οικογένειά του αδειάζει. Αποκαλύπτει ότι οι γείτονες φοβούνται, μιλά για το δράμα που έζησε –και ζει- η κόρη του Αδαμαντία και υπογραμμίζει πως τους τρώει, ακόμη, “το γιατί”…

Δηλώνει πικραμένος, υπογραμμίζει πως κανείς δεν “στάθηκε” στην οικογένεια του Γκιόλια από την πολιτεία και δεν έγινε δεκτό ούτε το αίτημα να διατηρηθεί ο τάφος του για πέντε χρόνια κι όχι για τρία, όπως συνηθίζεται, ώστε να βοηθηθούν οι έρευνες.

Η συνέντευξη δόθηκε στους Δημήτρη Πώποτα και Άρια Καλυβα, κι αξίζει κάθε λέξη της, αφού ο Γκιόλιας δεν ήταν ένας απλός μπλόγκερ που έπεσε θύμα εκτέλεσης. Είχε δημιουργήσει μια σχολή και ήταν το πρώτο θύμα ενός άλλου είδους πολέμου. Κι ας τον ξέχασαν κάποιοι που, πλέον, δρυός πεσούσης, προσπαθούν να γίνουν τιμητές της “ελεύθερης διαδικτυακής δημοσιογραφίας” αναπαράγοντας δελτία τύπου και αντιγράφοντας mainstream Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.